Leta i den här bloggen

torsdag 20 januari 2022

Ej förhandlingsbart

 Den amerikanska livsstilen är inte förhandlingsbar sa den siste av de två Busharna (far och son) vid överlämnandet till nästa blådåre (Obama) och flög iväg i en stor arméhelikopter. Det är väl denna teori hela världens nuvarande oroligheter vilar på. Den anglosaxiska sfären är inte van vid att betala för sig när de vill ha något. I stället är det mord via krigföring som skapat dess makt och välstånd. 

Men den energi som möjliggjort den så kallade tillväxten de senaste tvåhundra åren har minskat sedan 2006 och effekten av detta börjar nu märkas överallt i vårt orimliga samhälle. Den reala ekonomiska avkastningen har börjat minska utom, än så länge, i bubblornas sfär. 

Helt plötsligt har inte samhället råd med vare sig det ena och än det andra. Den sociala omvårdnaden fallerar men upprätthålls tillfälligt med hjälp av än mer skuldsättning. Reallönerna sjunker, drivmedelspriserna höjs trots att flera mindre oljebolag (USA) går i konkurs på grund av för lågt EROI. Här i lilla Svedala är priset på högt på grund skatter och inblandning av dyrt biodrivmedel i bensinen och dieseln. 

Vi måste stoppa den globala uppvärmningen säger statsmaffian, likt papegojor, som ursäkt för de höga priserna. Att det är vårt skulddrivna ekonomiska systems krav på evig tillväxt som driver den globala uppvärmningen tigs det om i debatterna. I stället solar sig den samlade statseliten i sin ägda medias inflaterade siffror över förra årets BNP-siffror.  Om något grus skulle råka finnas vid horisonten så går det ju alltid att lura i de godtrogna väljarna att det är Rysslands fel.

Under nästa vecka förväntar sig Ryssland få svar på sitt krav om säkerhetsgarantier från USA och NATO. Ska bli spännande, jag vågar inte gissa på vare sig det ena eller det andra, men det är väl för första gången den amerikanska maffian får mothugg i sin jakt på världsherravälde. Själv följer utvecklingen via så trovärdiga källor jag kan, så som The Saker, Smoothiex12, Moon of Alabama och Alexander Mercouris (The Duran).




2 kommentarer:

Anonym sa...

Why Do NATO States Commit Energy Hara Kiri?

http://www.williamengdahl.com/englishNEO12Jan2022,php

Farfar sa...

Yeah, one can wonder.

William Engdahl är lite konstig. I början av 2000-talet och fram till cirka 2006 var han en stor peakoil-profet, sedan ändrade han sig, jag har glömt varför, men han trodde inte längre på peakoil, sa han?? Men hur som så jag har inte lyssnat på honom särskilt mycket under de senaste åren. Men då han säger att NATO-staterna lika väl kan begå Hara Kiri, så har han väl kommit till insikt om att han hade rätt från början :)
Europa har nu slut på sin billiga energi, utom då kärnkraft, vilken enligt alla politiskt korrekta måste läggas ned, oavsett pris.