Leta i den här bloggen

onsdag 12 januari 2022

Jämt en skit

 Rysslands möte med USA i måndags och tisdags och idag med NATO verkar inte ha resulterat i något alls, vilket de flesta inte heller väntat sig. Den samlade västvärlden har givetvis pratat sig samman i detta. De kallar till och med samtalen för Ukraina-samtalen trots  att Ryssland klart och tydligt sagt att de inte kommer att anfalla Ukraina. Nikita Chrusjtjov (trots att han var från Ukraina) gav det nazistiska Ukraina en hel del frihet redan på 50-talet och Rysslands ledning verkar knappt velat ha Ukraina att göra sedan dess. Vid Sovjetunionens upplösning blev Ukraina en egen stat med ideliga oroligheter i sin förvaltning. Ända sedan den av USA genomförda statskuppen 2014 har fientligheterna mellan Ryssland och Ukraina ökat och med den senaste presidenten vid rodret har det övergått till hat mot alla ryssar från Ukrainas sidan, trots att Ukrainas östra delar är befolkat av ryssar.  

Det Ryssland vill ha ut av samtalen med NATO är att de känner sig trängda och har inte längre någonstans att retirera till. NATO,s missilramper i Polen och Rumänien har bara några minuters flygväg till Moskva, vilket förståeligt känns svettigt om man råkar bo i Moskva. Men varför är då västs elit så sammansvurna i detta? Jag tror det är så här: USA behöver en syndabock då den kommande finanskrisen slår till. Varenda politiker här pratar så munskyddet fladdrar om Rysslands aggressivitet och det kommande anfallet på Ukraina.

Så nu tror de sig ha samlat ihop två, för gemene man, trovärdiga  orsaker till den kommande finanskrisen. Men frågan kvarstår om ryssarna är lättlurade nog att gå på västs provokationer? Putin har gått ut och hotat med repressalier och  "hit men inte längre". Återstår att se vad Tysklands president sa till Putin idag och vad Lavrov säger på fredag :)

Det är svårt att följa storpolitiken, än så länge, även om intresset finns, men det var än värre förr, då var man helt hänvisad till ljugmedia.

Inga kommentarer: