Leta i den här bloggen

torsdag 9 maj 2019

Kontrollsamhället

Den tid ska komma då du inte kan köpa en kopp kaffe utan att bli iakttagen, säger här den inte helt okände Jim Rogers:

https://www.rt.com/business/377307-jim-rogers-currency-control-cash/

Regeringar ser alltid till sig själva först, under förevändningen att det är för det allmännas bästa! Vad är annat att vänta i en värld där staten har slutat vara medborgarnas tjänare och istället blivit till ett verktyg i händerna på ett gäng självutnämnda, maktberoende kontrollanter. Planerna på att införa Orwell,s 1984 syns allt tydligare. Ett land, en regering, en valuta och vips är statens dröm är på väg att bli förverkligad. Ein Riech, Ein Volk, Ein Fürer sa Hitler. Jag har inte svårt att känna igen ett visst annat land som idag liknar Tyskland i hur det var i slutet på 1930-talet:

https://sv.wikipedia.org/wiki/Nazitysklands_ekonomi

Nu föreslår EU en skatt på att använda kontanter under förevändning att terroristaktiviteter och svartarbeten finansieras med hjälp av kontanter och Sverige är givetvis först med på notorna såsom den egenutnämnda 51:a amerikanska delstaten. Är det för att införa det totala kontrollsamhället som staten proklamerar för E-kronor? Eller är det för att Riksbanken/staten ska kunna fiffla med penningvärdet utan att riskera insyn? Styrräntan är redan på minus, så hur rädda en överskuldsatt ekonomi? Ron Paul, som är för ett friare samhälle utan så mycket statlig inblandning, ger här sin syn på saken:

https://www.youtube.com/watch?v=NeRsSXPSbI4

3 kommentarer:

Anonym sa...

Heja Farfar,
fortsätt blogga. Detta är viktigt.

Farfar sa...

Trevligt med lite uppmuntran :) Önskar jag kunde påverka vårt samhälles gång, men det finns stora krafter som vill bevara de orimligheter vi ser runt oss. Vad ska de göra, det är deras försörjning och rikedom. Dessa individer resonerar enligt, det varar min tid, sedan skiter de i människosläktets eventuella framtid.

Anonym sa...

Vi kan inte som individer förändra det som behövs, men om vi är många så kanske allt fler får upp ögonen. Jag upplever att det finns en vilja till något nytt.