Leta i den här bloggen

fredag 17 maj 2019

Peak Ghawar

Har Ghawar peakat? I så fall är det snart slut med det samhälle vi ser runt oss. Den utmärkta bloggen SRSoccoreport skriver här och bekräftar med diagram vad jag länge misstänkt:

https://srsroccoreport.com/the-end-of-the-oil-giants-and-what-it-means/

Vårt samhälle är på alla plan är totalt beroende av billig olja. Detta gäller även de så kallade förnyelsebara bränslena, solpaneler, flisad ved, vindkraft. I och med att den billiga oljan ombesörjer alla våra transporter både vid byggandet av gruvor, fordon, elbilar, anläggningar, utbildning och underhållet av dessa anläggningar. Men visst finns det lösningar på oljeproblematiken.

En lösning består i att reducera världens befolkning. Att sprida obotliga sjukdomar liknande ebola eller den gamla pålitliga tuberkulosen skulle garanterat reducera världsbefolkningen och mer olja skulle per automatik bli ledig till de överlevande. Detta skulle emellertid ta tid, tuberkulos är en dryg sjukdom oavsett att den är hundraprocentigt dödlig. Att kollapsa det monetära systemet och införa en digital valuta skulle kunna medföra samma sak, men snabbare. En månad utan pengar och därmed elström, värme, mat, mediciner, sjukvård skulle kunna utföra det samma som ebola och tuberkulos gör på tio år.

Om jag vore lika sinnessjuk som världseliten och totalt skrupulös skulle jag välja det senare alternativet. Kollapsa dagens valutasystem och införa ett nytt feodalsamhälle med dagens elit fortfarande vid makten. De har vanan inne då de styrt under minst de senaste tusen åren. Många löneslavar räknar sig idag till de rika då de har några kronor i en pensionsfond. Men denna fond styrs dock av en bank kontrollerad och ägd av världseliten och den eventuella tillgången blir då lika värdelös som de digitala blipparna som kallas pengar när datorerna stannar eller manipuleras.

Nästan ingen författare eller historiker skriver om varför det finns så många slott på den europeiska kontinenten och än mindre vem eller varför någon har byggt dem. Men det kan jag tala om, de har byggts av skuldsatta livegna löneslavar, till skydd för eliten mot samma löneslavars eventuella revolutionsförsök. Slotten vaktades av svärdbeväpnade knektar betalda med silver av den besuttna elit som ännu idag styr genom att äga skulderna. Samma elit är ännu huvudsakliga markägare på vår europeiska kontinent. Detta gäller för övrigt över i stort sett hela vår lilla glob. Eliten vet vad som kommer. I dag gäller för att vara rik att kontrollera skulderna, imorgon att kontrollera jorden, för utan jord ingen mat.

Det jag skriver här ovan är ingen gissning. Dagens samhälle baseras totalt på billig fossil energi och penningsystems konstruktion medför att den enes penningrikedom är den andres skuld. När skulderna blir omöjliga att betala på grund av brist på tillgång till billig energi försvinner således det vi idag kallar pengar. För inte så länge sedan var befolkningen i vårt land helt självförsörjande på mat. Idag kommer vår mat från ICA,s billigaste tänkbara inköpskälla, oavsett hur långt ifrån. Priser, pengar och inte förnuft styr. Mjölk, mjöl, för att nu nämna några viktiga varor, kan lika gärna komma från något annat land. Men det tilltänkta fraktfartyget stannar vid kaj om inte lasten är betald före att det lämnar. Betald med vadå om penningsystemet kollapsar?

2 kommentarer:

Anonym sa...

George Carlin's Greatest Speech

https://www.youtube.com/watch?v=-ERFBg2Uh1c

Farfar sa...

Tack för tipset :) Oslagbart bra! Jag har hört de flesta av hans tal och visst har han rätt. Jag börjar känna mig likadan, en observatör som bevakar världens galenskaper utan att kunna påverka.