Leta i den här bloggen

onsdag 17 november 2021

Vad kommer näst?

 Jag ska inte ta åt mig "äran" för att ha spått rätt vad gäller samhällets utveckling. 1984 skrevs av George Orwell, en människokännare av högsta rang, redan 1949. Fler och fler länder inför nu krav på vaccinpass. Än så länge är kraven blygsamma, men snart kommer kraven att skärpas. Att ovaccinerade inte får vistas ute i vissa länder (Australien) kommer snart att gälla överallt. Vi ska tvingas att ställa in oss ledet. E-kronor kommer att införas och minsta transaktion kan efter detta enkelt spåras. Så kan ske redan idag, men då via bankerna och kortföretagen, med e-kronor blir spårningen mycket enklare och följa i nutid. Kort kan hindras från att brukas utanför ett visst område. Pengaskapandet tas ifrån bankerna och återförs till riksbanken via e-kronorna. En slavlön kallad medborgarlön kommer att införas för en tid. Hur länge vet vi inte, men om den ska ha någon köpkraft så blir det inte länge.

Riksbanken kommer efter den obligatoriska räntehöjningen, att överta ägandet från överskuldsatta fastighetsägare som i fortsättningsvis i bästa fall, kommer att få hyra sin bostad av staten, eller av densamma utsett kreditinstitut. 

Inflationen kommer snart att stiga till astronomiska tal och den så kallade  medelklassens besparingar kommer att bli värdelösa. Jag tvivlar på att silver och guld kommer få någon större användning förrän om en väldigt lång tid. Båda saknar nämligen större spridning bland befolkningarna i världens länder. Dagsverken mot matportioner blir troligen den vanligaste valutan. Små lokala samhällen med mycket enkla hus blir det som kommer efter den globala världen. I alla fall i vår del av den samma.

Det enda vi, det lilla folket, kan göra före det att tillståndet om att liv eller död inte längre spelar någon större roll, är att lära sig ett eller flera hantverk. Att lära sig att tillverka enkla redskap, spinna, mura, sy kläder, odla, jaga, fiska, sköta kreatur, slakta, bränna sprit, ja viket som av de gamla hantverken som man känner sig bäst lämpad för. Alla gamla hantverk kommer tillbaka när samhällskollapsen och energifattigdomen väl slår till med full kraft och till och med eliten står då maktlös. Att lära sig och vara van vid att överleva utan värme, elektricitet och bil är då en mycket bra vetenskap. 



2 kommentarer:

Anonym sa...

Matt Smith: Building Parallel Societies to Survive the Great Reset

https://guadalajarageopolitics.com/2021/11/13/matt-smith-building-parallel-societies-to-survive-the-great-reset/


Farmers Panic, Can’t Get Supplies to Grow Food

https://www.iceagefarmer.com/2021/11/02/farmers-panic-cant-get-supplies-to-grow-food/

Intressanta tider vi lever i.




Farfar sa...

Det blir inte enkelt att leva utanför samhället och det gäller att vara flera och på rätt plats. Men alla förberedelser är bra och jag tror inte eliten lyckas slutföra sina planer.