Leta i den här bloggen

lördag 30 oktober 2021

1984 på väg

Det är några år sedan jag läste George Orwells bok 1984. Första gången var i åttonde klass i grundskolan då en väldigt envis historielärarinna tvingade oss att läsa boken. Detta var inget en finnig femtonåring såg fram emot som kvällslektyr precis, men jag tog mig igenom boken utan att bli särskilt imponerad. 

Boken beskrev att det där med frihet och egna val var borta. Staten ägde allt, inklusive allas rätt till liv. Detta var så långt borta från vad allt man då tyckte var självklart, att man inte tog boken på allvar. En samhällselit som styrde allt, och då menar jag allt, dess medborgare gör från morgon till kväll, år ut och år in och de som inte skötte sig blev avrättade. Detta lät inte särskilt trovärdigt, vi hade ju demokrati. Ändå är vi nu snart där.

Trots att man gjorde allt för att glömma boken, stannade en del kvar i bakhuvudet, så jag läste om den igen för några år sedan och insåg bokens allvar. Detta var något som kunde hända! Däremot är det fortfarande svårt att förstå hur Orwell kunde vara så långt före sin tid. Tyvärr dog han på nåt utkylt slott på grund av en lunghinneinflammation då han, trots sjukdom, tvingades renskriva boken av förläggaren. Där gick världen miste om ett av sina största genier någonsin.

Edward Griffin, författaren till "The Creature form Yekyll Island" som handlar Federall Reserv,s skapelse 1913, berättar här kortfattat om hur han tror vårt samhälles framtid kommer att gestalta sig och det är ju nästa som om Orwell själv hade pratat. Frågan är har WEF eller Griffin läst på: 

https://www.youtube.com/watch?v=J54ze1TbgkA

Hur ska eliten genomföra detta. Ja, ett steg på väg blir väl för centralbankerna att höja räntorna. Nästan alla idag har bostadslån. billån, studielån på mångmiljonbelopp så det är inte svårt att inse att de flesta skulle få problem med nattsömnen vid bara någon procents stigande ränta. Vidare kan man läsa att man ska hjälpa sina barn med bostad. Man får veta att man kan gå i borgen för dem i värsta fall, om man nu inte skulle råka ha några tiotal miljoner på banken till en liten förortsetta. 

Vid lämplig tidpunkt kommer eliten att höja räntorna och den skötsamma delen av skuldtagarna får efter detta bo på nåder i sina osäljbara hus, med miljoner i obetalbara skulder. Vilket var precis vad Klaus Schwabb sa, ni kommer att bli utfattiga men lyckliga. Varifrån han fick det där lyckliga vet jag inte, ännu: 

https://www.youtube.com/watch?v=TZyzI7ojsho

Så Griffins profetior är nog mitt i prick. Först ska vi skrämmas till vaccinpass och diverse registreringar. Sedan ska det tvingas på flera sprutor och därefter ett chipp med allt inskrivet och inopererat under huden. Sedan ska digitala centralbankspengar införas och det totala kontrolldiktaturen har införts, medan de flesta sitter och pillar på något Facebook-inlägg. 

Griffin har länge försökt väcka folk och trott att så ska ske. Förut med föreläsningar och nu senast med sitt Red Pill Expo och annat. Han är fortfarande optimist, efter vad han säger, men jag delar inte hans optimism. Det är enligt mig inte ens en på tusen som vill lyssna till mitt prat ens om hur pengar kommer till. Än mindre vill/orkar/fattar någon att läsa de böcker/bloggar man ibland rekommenderar. Inte ens en på tiotusen vet vilka Michael Hudson, Charles Hall, Howard Odum, Elin Wägner m.fl. är.  




Inga kommentarer: