Leta i den här bloggen

tisdag 17 december 2019

Nytt elbilsbatteri

Det som ska rädda vårt samhälle uppges allt som oftast vara elbilarna. Har vi bara elbilar så löser sig allt. Det som begränsat elbilarna i över hundra år är dess batteri. Nu kommer dock nyheten om ett nytt revolutionerade batteri. Det ska kunna driva en lastbil i över etthundratjugo mil och påstås kunna laddas fullt på en kvart. Det innehåller inga sällsynta jordartsmetaller och har utvecklats av en som slutade skolan efter första året i high-school. Batteriet har uppfunnits av och ska serieproduceras av ett företag som heter Nikola Corporation i the United States of America. Ni vet i det där bigga landet over there, som är bäst på allt.

Låter det som skryt? Ja, vem har påstått något annat och likt allt annat som kommer därifrån så går skrytet före verkligheten. Batteriet ska emellertid först testas färdigt, vilket ska ske under de kommande åren. Men allt ska i alla fall vara klart före år 2023, så det så. Då ska nämligen serieproduktionen vara igång och sedan ska batteriet revolutionera hela världens transportsystem. Men för att detta ska kunna ske måste det investeras pengar, pengar och åter pengar.

Jag tycker hela skiten luktar som ett enda stort bedrägeri, men tro det den som vill:

https://eu.usatoday.com/story/money/cars/2019/11/20/electric-truck-company-nikola-corp-battery-technology-advancements/4247030002/


Inga kommentarer: