Leta i den här bloggen

lördag 2 mars 2019

Mello deltävling

Ikväll är det någon slags melodifestival igen. Folket ska få säga sitt och vara med och rösta. Tänk va. Vi, folket, får vara med och bestämma. Vi får även rösta vart fjärde år i vad som kallas riksdagsval. Vi får vara med och bestämma i rikets styrande. Tänk va? Vi får rösta på det psyko som anser sig kunna springa makten ärenden bäst. Ja, det är troligen inget de valbara kandidaterna vet när de ställer upp, men de mest egoistiska av dem lär sig med tiden vilkas rövhål de tjänar mest på att slicka.

Att folket är ett gäng godtrogna lättlurade idioter vet maktens psykopater sedan gammalt. Underhållning för folket och makt åt kejsaren, sa Julius Caesar för över tvåtusen år sedan och denna vetskap har lagts till alla de andra om folks dumhet. Vårt samhälle har de senaste tvåtusen åren styrts av det värsta gäng egoister och psykopater man ens i sin vildaste fantasi kan föreställa sig. Hitler är bara förnamnet, den verkliga maktens psykopater håller sig i bakgrunden. De verkar utan att synas.

Men hur ska ett folk som bara vill höra som sin egen arts utopi kunna väckas ur sin slummer. Denna slummer har i vårt land varit gällande ända sedan Nils Dackes dagar. Att den ens väcktes då var på grund av det skattryck som infördes av den tidens störste psykopat, Gustav Vasa. Idag jobbar psykopaterna mer i det fördolda. De verkar genom bankerna. Folk genomskådar inte skuldernas makt. De tar gladeligen på sig skulder de aldrig har en möjlighet att betala, för att kunna imponera på sina bekanta.  För att kunna leva upp till det ideal media presenterar är de beredda att leva i livslångt slaveri.

Det vita köket är viktigare än ett barns behov av sina föräldrar. En moders trygga famn är inte så viktig som den skinande nya bilen.  Dagisfröknars kafferaster är viktigare än otrygga barns skrik inifrån garderoben. Sådan är vår värld och det vet maktens psykopater. De själva jämför inte bilar eller kök, de jämför gods, guldinnehav och bankkonton med varandra på sina middagssammanträffanden. De kan aldrig bli rika nog förrän de är rikast. Kosta vad det kosta vill.

Lufthavet tål kanske några miljarder ton koldioxid till. Haven minst det dubbla. Lite varmare klimat har ingen farit illa av, eller hur? Oljan tar slut, det finns ju alltid knektar om skuldernas makt i går att upprätthålla. Frågan är hur många miljardärer världen tål?

Det finns en mycket upplysande programserie på Svt-play som heter Sveriges Historia om hur maktens psykopater farit fram i vårt land genom århundradena. Programledare är Dick Harrysson och Marit Timell. Serien visar mycket pedagogiskt hur en elit tog makten i statens namn och hur maktens psykopater skrev den historia vi än idag lyss till.

https://www.youtube.com/watch?v=7UalA_mA0bo&list=PLZDiXIOaHz12sROqIgAjdqY605LZRPeWK

Inga kommentarer: