Leta i den här bloggen

onsdag 6 mars 2019

Maria Wetterstrands visioner

Maria Wetterstrand är en glad kamrat, åt och sket på samma fat, doa,doa...Jag kan dikta mellolåtar jag med, så dä så! Skämt åsido uttalade hon sig veckan vårt framtida flyg. Det ska givetvis drivas av biobränsle i hennes vision av framtiden. Ja iallafall efter år 2030. Eller i vart fall ska det iallafall drivas till 30 procent av biobränslen då. Så dä så! Biobränslen är i detta fall troligen någon sorts tallolja, efter vad jag förstått. Jag orkar inte ta reda på vad det är. Till och med en lekman som jag inser att energinettot för biobränslen är runt noll när man räknar inte hela kedjan. Dagens billiga fossila olja har ett energinetto på runt 15/1 och försörjer alla stadier i biobränslenas framtagning med energi. Utan fossila bränslen inga biobränslen.

Men i Marias värld gäller inte Charlie Halls naturvetenskapliga lagar. Inte heller  Dennis Meadows för den delen. Meadows var på besök i Uppsala 2015. Han höll en föreläsning och blev givetvis bemött med kritik från sagda Maria och Anders Wickman. Tänk en av världens främsta ingenjörer, professor vid MIT, ledare för NASA rymdprogram under flera år, blir bemött med kritik av dessa två amatörer. Romklubbens ledare har studerat och uppdaterat sina prognoser löpande sedan 1971. De förutsagda kurvorna följer prognoserna, för de som orkar lyssna.

Meadows föreläsning: Vid cirka 1:46 in kommer Maria Wetterstrand med sina utläggningar och slutsatser:  http://media.medfarm.uu.se/play/video/5024

Man kan tycka att en före detta miljöpartistisk partiledare skulle ha modet att säga att, vi måste dra ned på flygandet, istället för att försöka leta upp ett nytt bränsle till det för miljön mest smutsiga transportmedlet vi har. Att dessutom gå in som delägare i denna smutsiga näring visar att pengar går före allt, även de visioner en före detta partiledare i miljöpartiet en gång eventuellt kan ha haft.

Tur att man inte röstar!

Inga kommentarer: