Leta i den här bloggen

tisdag 26 februari 2019

Det onämnbara

Befolkningsmängden fördubblas, med nuvarande takt, vart hundrade år. 0,7 procents årlig ökning innebär en fördubbling på cirka etthundra år. Detta oavsett om vi vill det eller inte. Redan inom tio år är vi bortåt åtta miljarder.  Åtta miljarder människor som jagar samma mängd krympande resurser. Letar efter billig energi för att kunna åstadkomma det som krävs för att mätta ett exponentiellt växande skuldberg.

Avfallets hantering ingår inte i planen. Det är en kostnad som inte går att sälja till någon. Det överlämnar vi till naturen, trots att många av samhällets restprodukter är i naturen totalt främmande. Plast för att nämna en.

Om etthundra år, får vi höra de politiska marionetterna svamla, då ska vi resa ut i rymden, erövra världsalltet, rena haven, ha ren gratis energi och andra utopier. Rösta på mig, så....Och vi lyssnar och röstar på de av eliten utskickade marionetterna om och om igen. Vi vill så gärna höra berättelsen om vår oövervinnerlighet, att vi är unika, är skapelsens krona, är skapade som vår Guds avbild.

Vissa ligger på knä i stora katedraler och ber, dagarna i ända. De ber om då sina och andras synders förlåtelse, trots att de knappt hunnit vakna till den nya dagen.  De vandrar i öknen, med törnen på hjässan. De fastar, lever hela livet i celibat.

Om etthundra år är vi 15 miljarder, om nu världen består. Om 200 hundra år är vi trettio miljarder. Om 300 är vi 60 miljarder.... När har då samhällets planerare tänkt ut detta ska ta slut? Eller har de tänkt ut ett slut? Fan vet?

Man får inte skriva i dessa ting. Vårt samhälle vet inte hur man löser detta problem på ett mänskligt sätt. Vi överlämnar detta till naturen. Svält och sjukdomar får lösa detta. En lösning blir det oavsett vad vi än gör. Vi behöver inte göra ett skit åt saken. Prata om det, får vi inte göra. Planera för det får vi inte heller göra. Vi får inte ens nämna det.

Inga kommentarer: