Leta i den här bloggen

fredag 11 januari 2019

BN 1200

Det är märkvärdigt tyst om Rysslands nya bridreaktorer BN 1200. Den äldre reaktorn BN 800, är  redan inkopplad på det Ryska elnätet. Jag har skrivit om dessa reaktorer förut, då den något enklare BN 800. Ryssarna använder även kylvattnet från sina reaktorer till värma upp sina städer i stället för att spola ut det i havet och göda algblomningen där. I St.Petersburg står lägenheternas fönster vidöppna även på vintern eftersom varmvattnet är gratis.

Tillväxtivrarna, bankerna och politikerna världen över borde jubla över att lösningen på världens energiproblem redan är löst. En nästintill evighetsmaskin är sedan flera år uppfunnen. Dessutom löser bridreaktorerna avfallsproblemet från de vanliga kärnkraftverken. De förbränner avfall som bränsle. Flera flugor i en smäll kan man tycka, men varför är det så tyst i main stream media (MSM)?

Är det på grund av att några av världens största företag är oljebolag. Oljebolag måste tjäna pengar och leverera till sina aktieägare. Hur stora intressen har de stora oljeländerna i att tysta ned information om Rysslands bridreaktorer? Nya energikällor måste tystas ned i kapitalismens namn.
Edison vill starta en fabrik för tillverkning av elbilar i början av 1900-talet, men fabriken brann ned till grunden av ännu oklar anledning. Hur som med detta men det är inte lätt att tjäna pengar på elbilar.

Inte för att jag tror att elbilar är en väg ut ur den eviga tillväxtens dilemma, men jag tycker det är konstigt att inte mer skrivs om dessa reaktorer. Istället hålls rena utopier fram, etanol av växter, vindkraft, solpaneler och allt vad det är. Idag är dessa energikällor inte mer än ett par procent och mångdubbelt dyrare än konventionell elkraft. Brasilien slog på stora trumma för några år sedan, man skulle bli självförsörjande på biobränsle och driva sin bilpark på etanol. Idag har man gått ifrån det målet. 30 procent är det nya målet.

Breedreactors:
http://www.rosenergoatom.ru/en/for-journalists/news/28143/

Etanol:
https://fof.se/tidning/2007/7/artikel/etanol-sloseri-med-resurser-och-energi

Inga kommentarer: