Leta i den här bloggen

fredag 26 oktober 2018

Demokrati med e-kronor?

Vi hade för lände sedan något i det här landet som de politiskt valda med stolthet kallade demokrati. En demokrati kännetecknas av att landets medborgare väljer vilka som ska representera dem i landets parlament. Demokrati ska fortfarande föreställa gälla i hela västvärlden, om man lyssnar på de olika staternas företrädare. För att en demokrati ska kunna fungera måste det finnas en fri media som, oavsett vad, fritt ska kunna förmedla olika nyheter, inom vilka områden den själv väljer. Till denna fria media måste således även inräknas internet.

Nu ser vi alltmer hur nyheter på internet censureras. Snowden, Assange, Alex Jones och nu idag Paul Craig Roberts har inte längre tillträde till de kanaler som vi tar för givna:

https://peoplestrusttoronto.wordpress.com/2018/10/25/twitter-bans-former-asst-treasury-secretary-paul-craig-roberts/

Paul Craig Roberts hör till de bloggar där jag läser alla inlägg. Till och med USA,s president blir beljugen i den inhemska pressen. Inte för att jag förstår hur någon kan välja honom, men alternativet var väl än värre? Men när politikerna får säga det så är det vi har ändå på något så särskilt som en demokrati som vi ska värna om.

Nu ska tydligen demokratin utvecklas ytterligare i och med att riksbankens lakejer, med Ingves i spetsen, förbereder sig för att införa en digital valuta kallad e-kronor, vilket skulle kunnat vara en bra sak. Men det går inte att lita på vare sig de politiskt valda eller statens egna tjänstemän. Vilket historien klart visat. Med hjälp av en e-krona kan minsta transaktion följa och spåras av statens företrädare. Det är inte vad jag kallar en demokrati. Fria pengar är det bytesmedel folket själva valt.

Staterna har kommit till för att tjäna sin befolkning, men idag ser vi hur staten alltmer är till för sina kontrollanter och för banksystemet. För att förstå hur staten lurar sina medborgare genom inflation och deflation kan man läsa Murray Rothbard,s: "Vad har staten gjort med våra pengar" här som PDF:

https://www.mises.se/wp-content/uploads/Vad-har-staten-gjort-med-vara-pengar_-Murray-N.-Rothbard1.pdf

För att börja förstå vad fria pengar är för något kan läsa Börje Lindströms inlägg om guld, Nixon, John Law,s centralbank och det så kallade Mississippibolaget:

http://www.borjelindstrom.se/ladan/varldsspekulationen/slutspel.html

Tillägg: Willem Middelkoop håller här ett intressant tal om framtidens valuta:

https://www.youtube.com/watch?v=1lTLMOgDAGc




3 kommentarer:

m96 sa...

Det där med Paul Craig Roberts verkar dock inte riktigt stämma.
https://www.paulcraigroberts.org/2018/10/26/my-suspended-twitter-account/

Farfar sa...

Det gällde tydligen hans Twitter konto efter vad jag fattade.

Farfar sa...

Han dementerade i ett inlägg nyss att du har rätt. Men jag var inte ensam om att missförstå:)

Jag gjorde ett tillägg till mitt inlägg förut. En föreläsning av Willelm MiddelKoop OBS man bör höra hela även om det är dåligt framfört. Försökte skriva på om detta Lincolns blogg men misslyckades.