Leta i den här bloggen

lördag 17 mars 2018

Sara Skyttedal en sann religion-mupp

KD,s religionmupp Sara Skyttedal var som sagt i propagandamaskinens så kallade nyheter häromdan. Vi ska flyga mera så att flygindustrin har råd att utveckla nya bränslen, motorer och ny grön teknik till flyget, påstod hon och satte näsan i vädret:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/skyttedal-flyg-mer

Vad det var för bränslen hon avsåg framgår inte, men det har ju pratats om biobränslen en del så? Skulle inte skada att Skyttedahl läste på lite innan hon pratar, kanske här:

https://www.scb.se/Statistik/_.../MI0803_2010A01B_BR_04_MI03BR1301.pdf

(Sidan är nu borttagen??)

Men här är en annan minst lika informativ:

http://www.asposverige.se/2010/02/nettoenergi-och-eroei/

Som framgår kan man läsa att Europas åkermark inte på långa vägar räcker till för att mätta flygets behov om vi så odlade majs på varenda fläck. På vems mark vår matproduktion skulle bedrivas i så fall ska komma vet väl ingen. Men det gäller väl som vanligt i den rådande politiska planeringen, kommer tid kommer råd.

Men att en mupp som Sara skulle behöva läsa är väl att begära för mycket. Hon har ju tron att falla tillbaka på. Men vi andra kan ju lyssna till en av de ledande klimatforskarna på denna planeten, Tim Garrett:

https://www.youtube.com/watch?v=d1ag0XrQHS4&list=PLjFpcLIm_dhofQ7wlyRiQHWVi2FKtp6UF

Sen var det ju det här med investeringar så kallad förnyelsebar energi. Läste ett intressant inlägg av Damn the Matrix här:

https://damnthematrix.wordpress.com/2018/03/15/i-told-you-so/

Han frågar sig likt mig, när ska de stora investeringarna påbörjas i denna nya energiproduktion? Ett kärnkraftverk om dagen de närmaste 50 åren är vad som behövs och då är inte tillväxten inräknad.

Inga kommentarer: