Leta i den här bloggen

söndag 27 november 2016

First strikeCastros död gör att man minns tillbaka på de spända dagarna som nu kallas Cubakrisen. Sovjetunionen placerade kortdistansmissiler på Cuba och Kennedy hotade med världskrig om de inte drog tillbaka dessa vapen. Men själva orsaken till varför Chrusjtjov började bygga avfyrningsramper på Cuba förtigs oftast här i västvärlden. Ryssland ska vara den onda parten och USA med sina Europeiska vasseler de goda. Mutmedias propaganda fanns redan på den tiden.

Det som nästan aldrig nämns är att det som inledde krisen var att USA placerade ut kärnvapenladdade så kallade Jupitermissiler i Turkiet och Italien, riktade mot Sovjet. Tro fan Crusse blev purken. Det hela slutade emellertid med att Sovjet drog tillbaka sina missiler från Kuba om USA drog tillbaka sina och en överenskommelse om att USA aldrig skulle invadera Kuba, utom vid en direkt provokation. Länge efter detta fanns en överenskommelse mellan USA och Ryssland om att kärnvapnen skulle vara ett reprisalievapn och inget anfallsvapen.

Detta förhållande ändrades nyligen av psykpater liknande John McBain, så nu gäller ”first stirke”!! USA har nu installerat kortdistansmissiler i Rumänien och påbörjat detsamma i Polen. Dessa kan nå Moskva inom några minuter. USA anser sig således ha rätt att utplåna mänskligheten utan föregående varning och litar till sitt missilförsvar. Ryssland, som inte har någon first strike policy, svarade genom Putin på detta med att nu blir det till att lita till tekniken fubngerar. Med detta menas att nu finns det ingen tid över till att kontrollera om de prickar som radarskärmarna visar är verkliga eller inte.

Ryssland har utvecklat kärnvapen så kraftfulla att en enda Sarmat-missil utplånar allt liv inom ett område stort som Frankrike. De har dessutom börjat köra sina kärnvapenbestyckade tåg igen, alltså tågvagnar kamouflerade till passagerarvagnar men med beväpnade med dessa missiler. Detta är dock rena reprialievapen. Vår värld står idag närmare ett kärnvapenkrig än någonsin förut, men den amerikanska utrikespolitiken får inte kritiseras i västvärldens press, så i detta är den stora allmänhetens vetskap noll!


http://www.military.com/daily-news/2016/09/27/first-strike-nuclear-doctrine-wont-change-carter.html

https://sv.wikipedia.org/wiki/Kubakrisen

Inga kommentarer: