Leta i den här bloggen

tisdag 29 november 2016

Erdogan på tapeten igen

Nato-landet Turkiets president, Recep Tayyip Erdogan, är ute och muckar med de stora pojkarna igen. Hal som en ål, säger han nu att den enda anledningen till att Turkiet har gått in militärt i Syrien är att avsätta Assad!!! Nyss var det USA-stödda ISIS han skulle förgöra. Sedan förhandlade han med Syriens mäktige allierade, Ryssland, om en gasledning genom Turkiet och nu anfaller han samma Syrien som Ryssland försvarar mot USA/ISIS. Prata om en soppa och vad synd det är de stackars oskyldiga i Syrien, som får sitta emellan i kampen om världens sista större oljetillgångar. Vad ska de kriga om sedan när oljan är slut?.

http://www.zerohedge.com/news/2016-11-29/declaration-war-erdogan-says-turkish-forces-are-syria-end-assads-rule

3 kommentarer:

Berra sa...

När oljan och alla övriga naturresurser är slut kommer folk slå ihjäl varandra med träklubbor för att komma över lite livsmedel eller lite mera makt. Det kommer alltid finnas nått att kriga om.

Jag fick en gädda på 12 kg i går i nät. Jäklar vad stor den var. Koka och malde den idag. Det blev nästan 5 kg färs :)

Farfar sa...

Erdogan, fågel eller fisk? Hal som en ål är han i alla fall. Nu kommer han med alla möjliga ursäkter om vad han egentligen sa:

https://sputniknews.com/middleeast/201612011048046276-turkey-erdogan-syria/

Det är mycket som står på spel runt Persiska Viken och alla vill sin del av kakan. Den enda som inget vill ha det är väl Annie Lööf, hon behöver inga fossila bränslen hon.

Farfar sa...

Jag fick en på 11,3 kilo på en långrev en gång. Den drog ihop reven till ett enda nystan, trots att det satt 3 stycken 3 kilos braxnar på. Slutänden låg nästan där vi började:) Vi gjorde fiskbullar, med ägg, grädde, dill, tror jag det var, men de smakade inget vidare i alla fall. Vi fick slänga den. Men detta var en "sommargädda" och då brukar inte gäddor vara särskilt goda. Bäst är de vid denna tiden.

Fan med, nu blev jag fiskesugen, men båten ligger på land och ingen is på sjön:( Ska ta en runda med kanoten till helgen.