Leta i den här bloggen

söndag 29 december 2013

G30

Ni har säkert hört talas om G7 länderna, på senare år kallat G8, detta eftersom Ryssland släpptes in på ett hörn. G8 länderna är liksom G20 ett namn på någon sorts kryptisk sammanslutning. Vilka då G20 kan man då undra?

Jaha, enligt Wikipedia så är:

The Group of twenty Finance Ministers and Central Bank Governors (G20, Group of Twenty) är en grupp bestående av nitton större ekonomier, samt EU. Flera länder i Europa, däribland Sverige och Finland som inte ingår i G20, men har ett indirekt deltagande genom medlemskapet i EU.
Ledarna för dessa länder träffas regelbundet för diskussioner om dagsaktuella ekonomiska och politiska frågor.”
och visst varför inte? Lille Borg och de andra naiva stållarna som ställt upp på vår så kallade demokratis valbara listan träffas lite hipp som happ, för kaffe med dopp, men ändock utan att begripa särskilt mycket om den ”STORA AGENDAN”. Men det måste ändå vara trevligt för de Europeiska utrikesministrarna att träffas såsom andra människor i samma situation och trots bristen på insikt utbyta åsikter. Att man som ung och oerfaren ställt upp på valbar plats och lyckats prata sig till en position i vilken organisation som helst innebär inte att man automatiskt att man inser vilka grunder organisationen är beroende av. Men vilka i helvete är G30? Ja, enligt Wikipedia är det:


The Group of Thirty (G30) är en internationell organisation av centralbankschefer och andra ledande finansmän och akademiker med finansfrågor som specialområde. Organisationen har sitt säte i Washington D.C. Organisationen grundades 1978 av Geoffrey Bell, men initiativet till bildandet kom från Rockfeller Foundation, vilken också bidrog med initial finansiering. Organisationen består av ledande finansmän och akademiker och syftar till att bidra till att öka förståelsen av ekonomiska och finansiella frågor samt utreda konsekvenserna av privata och offentliga beslut som har bäring på finanssektorn och på ekonomin som helhet. Organisationens första chef var Johannes Witteveen, före detta chef vid Internationella Valutafonden (IMF). Organisationens nuvarande chef är Paul Volker.”


Hoppsan, tjosan, vad man kan bedra sig. Centralbankschefer förknippar ju de flesta med någon sorts statlig inblandning, men här står det klart och tydligt att Rockfeller Foundation är skaparen och initiativtagaren till G30,s organisation. Man skulle ju kunna tro att en sådan organisation skulle kunna ha haft någon sort statlig och samhällsbevarande anknytning, men ack, ack, ack, vad man kan bedra sig när saker och ting kommer till sin spets.
Sug på den karamellen goda läsare...The Rockefeller Foundation är huvudsponsor...
Jaha, bara namnet får håret längs ryggraden att ställa sig upp. Men läs själva, ni som jag, Jag lägger bara, i mån av tid, stundom lite energi på att påkalla er uppmärksamhet :
http://www.group30.org/


PS: Det är en konstig rad i inlägget och jag är inte fan till att få bort den. Får skylla på NSA:) 

Inga kommentarer: