Leta i den här bloggen

lördag 18 november 2023

Liken lever! (Ännu)

 Jag har inget förtroende för människans förmåga att styra större samhällen. Noll, zero, nada, ingen. Stora samhällen kräver nämligen en inlevelseförmåga som vi människor helt saknar. Vår lilla hjärna räcker inte till för sådant tankearbete. Det finns dock de, enligt mig, som har sådan förmåga, men de har också förmågan att inse sina väljares begränsning.

De som trots allt vidhåller sin ledarförmåga är inga ledare, de är bara makthungriga, giriga, mutbara, karriärlystna imbeciller helt utan egen förmåga. Trots detta lyssnar flertalet väljare, i alla fall vart fjärde år, till deras inövade och lockande ramsor. mest på grund av att de själva aldrig skulle vilja inta deras plats. Nu är det så att den så kallade världspolisen, USA, som har förlorat det ena slaget efter det andra kring makten över framtiden, har sett ut sig själv till att vara ledare för resten av världen. 

Men deras ledar-förmåga har fått sig den ena törnen efter den andra. Först var det i Afghanistan sedan i Syrien och nu i Ukraina. Visst ja, jag glömde Vietnam. Men för att bevisa att liket lever måste nu visas resultat. Det är ju snart val i vårt enda paradis på jorden. 

Alltså har de bägge liken Netanyahu och Biden kokat ihop en sista soppa på att öppna Israels södra ogenomträngliga stängsel och släppa in mördarband från Hamas till att mörda Israeler för att på så sätt rättfärdiga ett USA-lett krig mot terrorn i hela det fortfarande oljerika Mellanöstern. Ja, de tycker tydligen det är värt priset.

Hangarfartygen och dess vidhängande flottor samlas i Persiska viken och östra Medelhavet. Allt är sig likt återigen. Allt krigförande i världen, de senaste hundra åren har startats av USA, punkt slut. Så även detta i Israel, men arabvärlden har inte nappat på provokationerna. Alltså blir det inget krigande. Det är inte så svårt att räkna ut vem som genomskådat detta, men det kanske är bäst att vara tyst vid att nämna namn.

USA har sedan 1973 baserat sin makt på att kriga och kontrollera världens viktigaste energikälla, oljan, och genom den kontrollera alla våra skuldbaserade pengar. För det är ju så att, alla pengar är krav på energi och alla våra skulder är krav på framtidens energi. Det går helt enkelt inte att betala skulder utan att ha tillgång till energi och erforderliga resurser eftersom alla våra så kallade pengar är skuldtagarnas löfte att betala sin skulder!
2 kommentarer:

Anonym sa...Stanley Milgram

https://theautomaticearth.com/wp-content/uploads/2023/11/CriticalThinkingMilgram.jpg

Farfar sa...

Ja det stämmer ju på vissa 😂