Leta i den här bloggen

tisdag 5 april 2022

Vad är det som händer?

 Man kan verkligen undra över vad som händer i vår så självklara värld? Eu-länderna, med Tyskland i spetsen, gör sig till fullständiga ovänner med Ryssland. Sin största energi och råvaruleverantör. Nord-Stream ll är redan nedlagt, trots att Tyskland lagt ned miljarder på att bygga gasledningen. Man ska inte hellre ta emot rysk olja, säger man, Ryskt kol är inte så mycket nämnt ännu, trots att behovet måste vara större än någonsin då Tyskland nu ska lägga ned återstoden av sin kärnkraft.  Man kan knappast fatta att detta är sant. Men jag är i gott sällskap eftersom inte Richard Werner kan det heller:

https://www.youtube.com/watch?v=zQRCsiZ4dhs

Att peakoil hände 2006 är ingen hemlighet vare sig för svenska politikerna eller EUs:

https://www.riksdagen.se/sv/webb-tv/video/interpellationsdebatt/effekter-av-peak-oil-pa-svensk-ekonomi_GZ10355

Detta förtigs dock inför naiva svenska och europeiska väljare, som sitter med gapande munnar framför sina teveapparater och blir matade med allehanda lögner från den totalt eniga ljugmedian. 

Att vårt så kallade finanssystems enda uppgift är att berika de redan rikaste nämns inte. Inte heller att det var dömt till sin egen undergång redan  då det skapades.

De har inte lyckats hitta någon trovärdig lösning på den eviga tillväxtens problematik. Ekonomerna var inte i skolan den dagen den exponentiella tillväxten förklarades, för de i skolbänkarnas finniga tonåringar. Politikerna har ju för det mesta inte ens gått ut skolan, så de må vara i någon mån ursäktade, dock inte deras väljare.  



4 kommentarer:

Anonym sa...

The Worst Generation
https://thezman.com/wordpress/?p=27129

Anonym sa...


James Kunstler: Fragility and The Collapse of Complex Societies

https://palisadesradio.ca/james-kunstler-fragility-and-the-collapse-of-complex-societies/


Anonym sa...

Germany appointing Jenifer Morgan as their Secretary of State is just astonishing. What is her role? Tell Putin to turn off his tanks because they create CO2?

https://www.theguardian.com/world/2022/feb/10/german-foreign-minister-faces-criticism-after-appointing-ex-greenpeace-chief

Anonym sa...

Marc Faber Warns *REAL* Inflation Hasn’t Even Begun!

https://rumble.com/v10k7a4-marc-faber-warns-real-inflation-hasnt-even-begun.html