Leta i den här bloggen

söndag 27 februari 2022

Från privat till statlig skuldsättning

Att dagens penningsystem kommer/håller på att kollapsa är ingen nyhet för mig. Inte heller att tillgången till vår billiga fossila energi håller på att ta slut. Det ena bygger på det andra eftersom alla pengar är någons skuld plus en till skulden kopplad ränta. Detta kräver en allt snabbare växande tillväxt vilket kanske våra mentalt handikappade politiker fått förklarat för sig av någon sådan som Klaus Schwabb. Om så är fallet vet jag inte, men helt plötsligt verkar politikerna tävla i hur att vara mest globala, cornamedvetna, fossliabränslenegativa osv. Greta hyllas och får priser i det oändliga. För ett trettiotal år sedan blev Staffan Delin, idiotförklarad och utslängd i kylan av etablissemanget för att säga samma saker som Greta. 

Jag tror vi nu har nått det stadium då den privata skuldsättningen inte längre räcker till. Huspriser kan inte öka i det oändliga, bilar kan inte säljas i tillräcklig takt, konsumtionslån osv. privata skulder kan inte ökas om inte lönerna kan öka i samma takt. Men då inte energin räcker till längre vad göra?  Staterna måste gå in med den del som saknas och vad är det som är den ultimata skulddrivande faktorn i vårt samhälle om inte krigföring och den återuppbyggnad som är tänkt att följa?


Ryssland framställs nu som det största hotet mot mänskligheten när det i själva verket är västvärlden med USA i spetsen som skapat krisen. 

Jag hoppas de som läser här är insatta i den exponentiella tillväxtens konsekvenser, om inte följer här en länk till Albert Bartletts alldeles eminenta föreläsning i ämnet:

https://www.youtube.com/watch?v=kZA9Hnp3aV4


Läs vad Lincoln har skrivit idag om USA,s bravader i Jemen:

https://penningreform.blogspot.com/2022/02/en-realpolitisk-och-ekonomisk-analys-av.html

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ska man skratta eller gråta.

‘Great Reset’ architect backs Ukraine

https://www.rt.com/news/550808-great-reset-architect-backs-ukraine/


The West’s Response to Russia Will Cause Energy Prices to Rise
The West has lost control over the energy crisis in its bid to burn down the world to Build Back Better.
https://www.armstrongeconomics.com/markets-by-sector/energy/the-wests-response-to-russia-will-cause-energy-prices-to-rise/

Hur i helvet gick det här till!

Even Germany has politically lost its mind. Foreign Secretary Liz Truss of Germany, who is a British politician serving as Foreign Secretary of Germany since 2021 and Minister for Women and Equalities since 2019 with no geopolitical experience whatsoever, told parliament. “They have falsely cast Ukraine as a threat to justify their aggressive stance.” “Russia is the aggressor here.” Making Truss Foreign Secretary simply because she is a woman is nuts.
Now they are putting Jennifer Morgan, the head of Greenpeace, as the Secretary of State. These are the people to confront Putin?
https://www.armstrongeconomics.com/world-news/war/belarus-votes-to-change-constitution-deploy-nuclear-weapons/

THE FATE OF EMPIRES and SEARCH FOR SURVIVAL, Sir John Glubb
http://people.uncw.edu/kozloffm/glubb.pdf

Anonym sa...

Jag såg tyvärr inte din kommentar förrän nu. :(

Ska läsa John Glubb i kväll. Schabb har ju sagt att han ska införa kaos, utplåna medelklassen och sedan införa The Great Reset. Han verkar vara på rätt väg i så fall.

/Farfar