Leta i den här bloggen

onsdag 23 februari 2022

Europas framtid?

Jag har en längre tid förutspått att det kommer att införas ett feodalsamhälle igen i västvärlden nu då resurserna börjat krympa. Att industrisamhället och dess fullständigt galna avart konsumtionssamhället är ohållbara har västvärldens elit insett sedan länge, men de har saknat idéer om hur att avsluta det så att inte medelklassen inser hur lurade de blivit de senaste två-tre hundra åren. Rep finns det ju gott om och lyktstolparna är många och höga. 

Men så kom någon (Brezinsky?) på att man kunde skapa en kris i Ukraina då inte upproret i Georgien lyckades. 2014 genomförde USA med  Victoria Nuland i spetsen och med bland annat Atlantic Council och Carl Bildt en kupp i Ukraina för att få Ryssland att framstå som aggressivt. Det gällde ju att till varje pris för USA att slå in en kil mellan Ryssland och Tyskland. Eliten visste ju att Ryssland inte kunde släppa sin marinbas i Svarta havet utan införliva Krim med Ryssland. Trots att krimborna röstade för att tillhöra Ryssland så påstod väst, via sin mut,- ljug,- media, att Ryssland tilltvingat sig Krim. Så sedan dess har Ryssland varit boven och syndabocken i dramat.

Just nu går den del västvärldens elit som verkar men inte syns och hoppas på att Ryssland ska bli förbannade på riktigt och stänga av sina gas-, olja- och kol-leveranser till Europa. Rysslands energileveranser till Europa är en tredjedel av oljan, en tredjedel av gasen och hälften av kolet. Utan rysk energi överlever inte Europas stora processindustrier vilket innebära att hela dess ekonomi kollapsar. Räntorna behöver inte ens stiga för att medelklassen ska bli arbetslös, bostadslös och pengalös. 

Eliten som berikat sig på aktie,- obligations,- bubblan sedan 2009 kan då under en period köpa på sig fasta värden såsom odlingsbar mark och skylla krisen på Ryssland. Ett slavsystem likt det som existerade fram till slutet av 1800-talet kan efter detta införas. Den forna medelklassen ska åter bli till livegna torpare och hållas i tukt och förmaning med hjälp av knektar. Att Tysklands politiker kommit undan utan större upplopp är ett under, men hittills finns det tydligen tillräckligt gas i bergrummen för att värma upp i stugorna, annat lär det bli nästa vinter då de tre sista tyska kärnkraftverken stängts av för gott.


Inga kommentarer: