Leta i den här bloggen

onsdag 21 juli 2021

Bröd och skådespel

I dag finns det många hobbyer och olika intressen att välja på. Det är inte många som hinner tänka efter hur vårt samhälle är konstruerat. Barn, dagis, skola, jobb, semestrar, de som egentligen skulle engagera sig mest inför framtiden, ungdomar och yngre föräldrar, hinner inte eller orkar inte. De vill roa sig och slappna av lite och då finns det idag mängder av lättillgängliga aktiviteter att välja på. Då är det enkelt att överlåta beslutandet till de psykopater som representerar våra politiska partier. De säger sig stå upp för demokratin, när de i själva verket visat sig värdelösa till i stort sett allt de befattat sig med och bara har den politiska karriären kvar. Man behöver nämligen inte ha någon kunskap, utom talets gåva till den politiska banan. Att rabbla några lämpliga färdigskrivna fraser från ett papper kan nästa vem som. 

Men detta var en parantes. Den verkliga makten, bank-eliten som styr och tillhandahåller det vi kallar pengar, utnyttjar medborgarnas stressade miljö. Medan många, särskilt de yngre, låter sig matas med diverse digitala verkligheter, presenterade i form av spel, filmer, teve-serier, idrottsevenemang,  mm. Ägnar sig makten åt att ställa om samhället till något annat så att de kan behålla sin makt och sina rikedomar. Ett nytt feodalsamhälle förbereds i det fördolda. Medelklassen ska göras utfattig med hjälp av inflation och en kommande energibrist. 

Julius Cesar hade ett ordspråk som lät: "Bröd och skådespel för folket och makt åt kejsaren." På den tiden var matproduktionen dyr och var totalt beroende av människors (slavar) och djurs muskler och skådespelet bestod mestadels av avrättningar av djur och människor på deras arenor. Ett, på den tiden, lika mycket uppskattat nöje som dagens Facebook-surfande. Men det går inte att förkunna kring dessa ting. De flesta litar till statens och myndighetspersonernas prat, trots att framtidens energiförsörjning och samhällets fortsättning är just tomt prat av för det mesta valda  psykopater.

Inga kommentarer: