Leta i den här bloggen

torsdag 7 november 2019

Borrhysterin är över

Läser på OilPrice.com vad Nick Cunningham skriver om slutet för det snara slutet för den amerikanska skifferoljeindustrin. Chefen för Pioneer Natural Resources, Scott Sheffield, säger här att Permian-fältet kommer att sakta ned betydligt de närmaste åren: 

https://oilprice.com/Energy/Energy-General/The-Drilling-Frenzy-Is-Over-For-US-Shale.html


Skifferoleutvinningen är helt enkelt inte lönsam vid ett ett oljepris på under cirka 100 dollar per fat och de naivaste investerarna börjar tryta. Detta förklarar i sin tur varför USA bestämt sig för att stjäla Syriens olja. Kosta vad det kosta vill. Denna stöld kan emellertid utvecklas till en riktig krutdurk. Vad händer när Syrien kräver att USA ska lämna dess rättfärdiga territorium? Ryssland tycker redan USA,s agerande är för djävligt och strider mot allt vad som kan påstås vara folklig rätt.

Västmedian och dess politiker är som vanligt tysta när USA-gudarna är i farten med sitt krigande. USA stödjer ju vårt orimliga samhälle genom att ockupera, mörda, bomba, stjäla, terrorisera, manipulera, utesluta, diskriminera, bannlysa, vem det än vara må som inte främjar USA,s och därmed vår ekonomiska agenda för världen. Hitler var ju ett blåbär vid jämförelse.

Vissa har börjat pratas om kall fusion igen. Utopin hålls vid liv av ett gäng naiva teknikoptimister trots att det vid ett eventuellt genombrott skulle ta tiotals år innan ett sådant system skulle kunna fungera kommersiellt. Vi behöver inte mer energi än den vi har eftersom vi då kan driva den tillväxt vårt penningsystem ännu längre mot vår undergång. Vi behöver ha tillgång till en mindre mängd energi så vi lär oss spara på våra begränsade tillgångar.

Inga kommentarer: