Leta i den här bloggen

tisdag 15 oktober 2024

Jobba dumhuvud, USA behöver dig

Regeringen har börjat prata om hur mycket de är tvingade att öka försvarsutgifterna, på grund av hotet från Ryssland. Det aggresiva Ryssland som inte överfallit ett enda land sedan WW2 hotar oss får vi dagligen oss itutat. Men om USA stampar lite med foten så hoppar Europa, trots att vi är de stora förlorarna i stiden mellan Europa och USA. 

USA har insett att de militärt inte kan besegra Ryssland. Däremot kan de splittra EU och Ryssland, vilket är precis vad de har gjort. De har mutat de politiskt styrande i EU till få ett slut på EU,s samarbete med Tyskland och framför allt försörjning av billig rysk fossil energi. Allt svammel om en omställning av industrisamhällets energiförsörjning till något förnyelsebart är just svammel och inget annat. Olja, kol och gas är och förblir grundstenen för detta samhälle.

Teknikoptimisternas skriverier om nya fantastiska energisystem dyker upp alltsom oftast upp i nyheterna. Fusionsenergi, väte till helium, är väl vanligast, men dess välsignelse ligger alltid trettio till femtio år framåt i tiden. Problemen med kall fussion sades vara löst, av någon halvtokig italienare, som hette Rossi, men hoppet om evig tillgång till billig energi grusades av verkligheten. 

Men även om den billiga energin inte räcker till alla som vill, så kan man ju förhindra tillgång för vissa, vilket är tanken från USA,s sida. Den amerikanska livsstilen är ju inte förhandlingsbar enligt bland annat Bush-familjen. Så om man förhindrar Europas 700 miljoner till att få tillgång till olja och då kan USA  bibehålla sin egen konsumtion.

Utöver detta så säger sig USA,s nya presidentkandidater vilja återuppbygga USA,s industri. Detta ska troligen ske genom vapentillverkning till dess allierade, eftersom vapenindustrin i stort sett är USA,s enda kvarvarnde industrigren. Kunderna är då Europa folk som ska skrämmas av hotet från det "aggresiva" Ryssland.

Det finns inte mer än en på tusen av de valberättigade människorna inom EU som håller med om ovanstående. Det hjälper inte ens med att visa skrifter på som Wolfowiz-doktrinen för att få till att inse.




Inga kommentarer: