Leta i den här bloggen

fredag 16 februari 2024

Före detta Rikbankschefen har uttalat sig

 Jag fick ett tips om att Stefan Ingves hade medverkat i programmet Ekonomibyrån häromveckan. Nyfikenheten drev mig till att, för en gångs skull, titta på statens ljugapparat. Vad får man höra. Jo, Ingves klämmer ur sig att det inte är/har varit Riksbankens roll att styra bostadsmarknaden, bara han fått höja räntan lite till. Han svär sig fri och skyller på politikerna. Detta är givetvis rätt och sant, men han kunde ha avgått i protest om han hade haft någon som helst stake. Inte för att det hade förändrat mycket, men det hade besparat unga skuldtagare mycket lidande i framtiden.

Men Ingves är ekonom och då givetvis totalt energiblind. Han tar vårt samhälles ekonomiska konstruktion för självklar, vilken vilar sig mot att det finns hur mycket energi och resurser som helst. Han tiger också om hur räntan, som bankerna har fått rätt att kräva på ingenting och hur detta överför värdet på befolkningens arbete till samhällets verkliga makthavare. 

Ingves tiger givetvis om CBDC också. Låtsas att inget veta, trots att han har varit med BIS-mötena var tredje vecka de senaste åren. Han måste givetvis vara du och bror med Agustin Carstens också och ha blivit informerad om dennes innersta tankar kring avfolkning, corona och de andra trevliga tingen som avhandlas på WEFs möten. Dessa tankar har jag pratat om förut och fler och fler har börjat undra över vad den ekonomiska eliten håller på med bakom kulisserna. Kanske ett hopp, om att folk äntligen ska vakna, men jag förväntar mig inga under. 


1 kommentar:

Anonym sa...

Ex-NATO Official REVEALS The Lies Of Neocon Warmongers To German Public

https://www.youtube.com/watch?v=U21-RrB8E6Q