Leta i den här bloggen

fredag 12 januari 2024

Striden om den sista olja

Så har då USAs krigande mot, i stort sett alla, länderna runt Persiskaviken nått sitt slutmål Saudiarabien och Iran, med världens sista stora lättutvunna oljereserver. Krigandet mot Irak, Syrien och Libanon, Gaza och Yemen har varit inledningen. Iran och nu BRICS-landet Saudiarabien är slutmålet. Wesley Clark har skrivit en bok kring USAs planer och man kan höra hans egna ord här ännu så länge (konstigt nog):

https://www.youtube.com/watch?v=Eo6u9DpASp8 

Hittills har inget övertygat mig om några fredsbevarande åtgärder från USAs sida, men givetvis är vår mutade media totaltyst om det verkliga spelet i mellanöstern. Krigandet i Ukraina är bara ett sätt att splittra Europa från beroendet av billiga energi från Ryssland och ett försök att hålla USA kvar vid makten i världen.

 Den närmaste framtiden får utvisa om BRICS-ländernas ledare, Kina, Ryssland och Iran sätter "P" för USA,s planer. Det är så många osäkra faktorer kring detta att bara framtiden kan utvisa vad som kommer att ske. 

Ryssland säkerhetschef, Medvedev, påminde häromdagen västvärldens ledare om att Ryssland kan komma att använda sina kärnvapen om de känner sig hotade om Nato,s konventionella långdistansmissiler hotar Moskva, som enligt nuvarande rysk lagstiftning får användas i sådana fall.

Den amerikanska livsstilen är inte förhandlingsbar, sa Buch den yngre. Den livsstilen baserar sig på att USA,s 360 miljoner människor har rätt att förbränna över 20 miljoner fat olja varje dag, varav 8 är köpta på kredit (i bästa fall), och övriga världens 8000 miljoner människor får nöja sig med att dela på de 81 miljoner fat som är kvar. Hur länge till kommer resten av världen, med Eu,s mutade imbeciller i spetsen, att nöja sig med detta? 

Allt prat om någon så kallad grön energi som en ersättare till oljan är bara tomt skitprat för att lura korkade tevetittare, de billiga fossila bränslena är och förblir grunden till detta samhälle. Man behöver inte vara professor likt Simon Michaux för att förstå detta. Men han är ytterligare en professor som fört detta i bevis:

https://www.youtube.com/results?search_query=simon+michaux&sp=EgIIBA%253D%253D

När nästa inlägg kommer vet ingen. Det kommer garanterat, men när vet ingen. Jag följer världshändelserna, så gott jag kan, via den alternativa median och ibland får jag napp på något jag inte kan tiga om. För närvarande läser jag om kristendomens ursprung, vilket jag tycker är intressant. Bankväsendet, krigandet och makten över folken har alla sin grund i godtrogna och lättlurade människors syn på sin oftast eländiga livssituation. Löftet om en framtida, evig lyckan i himmelen låter lockande för många och utnyttjas därför av den skrupelfria eliten till eget gagn.



2 kommentarer:

Anonym sa...

Offtopic.

Why are China and Russia the US No. 1 Enemy? | Richard D. Wolff & Michael Hudson

https://www.youtube.com/watch?v=LAagE-7BLN4

Farfar sa...

Jag såg den häromdan. Mycket bra.