Leta i den här bloggen

fredag 26 januari 2024

Statselitens svar på peakoil är CBDC

Så är då det näst sista hindret på vägen mot det svenska Nato-medlemskap passerat. Endast lejonet i Ungern, Victor Orban, vågar ännu stå emot den superrika, makthungriga miljardärerna vassa klor. Erdogan, som var min favorit länge, har lagt sig platt för några gammalmodiga F 16 - plan. Jag ska flytta till Ungern tror jag. 

Sverige är nu snart, efter tvåhundra år av fred, ett bombmål för ryska missiler medan den verkliga krigshetsaren, USA, fegt gömmer sig bakom gardinerna. Ett stort krig förbereds nu i vår del av världen och möjligen en ny global pandemi som förberedelse till den nya valutan som ska ersätta Dollarn.

Allt är nu klart för införandet av CBDC enligt Christine Lagrade och jag ger mig fan på att både hon och hennes chef Augustin Carstens våta i trosorna då hon säger detta: https://www.youtube.com/watch?v=-NhSnQ7gwG0

Kontanterna ska givetvis få vara kvar efter introduktionen, som ett sorts skimmer om frihet, och troligen kommer löften om någon sorts medborgarlön att införas som kompensation för den  kommande massarbetslösheten.  Efter detta kommer allehanda restriktioner att införas i steg mot ett samhälle liknande det som beskrivs i Orwells bok, 1984 att införas. Tur man är gammal och synd att inte ens barn vill lyssna.

Detta är statsadelns svar på Peakoil och den kommande energibristen. Fortsatt rikedom för dem själva och svält och död för den stora massan. Slavarnas antal ska begränsas till den mängd som behövs för att serva eliten. Oljan har byggt detta samhälle och bristen på den kommer att avsluta det. Det finns ingen nu känd energiform på denna planeten som på minsta vis kan ersätta de 105 miljoner fat olja vi förbränner varje dag. Alla som påstår detta är antingen mutade, korkade eller rent av ljuger. De uppmanas härmed att uppvisa bevis om att sådana energisystem finns. Jag har studerat energisystem sedan 2003 och inte funnit något. Dessutom måste vårt skulddrivna samhälle öka exponentiellt vilket i sig leder till en oundviklig kollaps.

Till och med EU,s eget energiövervakningsorgan, IEA, med Fathi Birol i spetsen, säger numera på sin hemsida, att peakoil inträffade 2005-2006 och att peak flytande bränslen inträffade 2018!

Många ekonomer har fortfarande lite svårt att fatta att det energi som driver vårt samhälle. De flesta tror att våra ekonomiska anspråk, skuldbaserade pengar, kan trolla fram olja ur marken. Men det finns något som Charles A S Hall påvisat som kallas Energy Return On Invested, EROI förkortat. Denna självklara sanning är något som borde läsas av oförstående ekonomer över hela världen. De borde förstå att det går inte att driva detta skuldbaserade samhälle med en energiform som passerat sitt utvinningsmaximum i förhållande till sitt energiinnehåll.



1 kommentar:

Anonym sa...

A Skeptic

https://askeptic.substack.com/p/war-reports-2024-01-30

https://youtu.be/OZ1imHKPH_g