Leta i den här bloggen

onsdag 19 juli 2023

Richard Heinberg

 Denna bloggen startade att jag skrev om Peakoil. Kjell Aleklett och Collin Champbell var på tapeten ofta och jag försökte beskriva vad som var felet med exponentiell tillväxt genom att hänvisa till Albert Bartlett föreläsningar.  Det känns som om det är dags att damma av peakoil igen. Ingen nämner denna sanning längre. Ingen vågar väl, trots att vårt samhälle står och faller med den billiga oljan. 

Teknikmagasinet hade ett program för många år sedan, 2010? kanske, vilket utlöste en sådan panik att de fick ta tillbaka alltihop. Hur som så har jag nu lagt till Richard Heinberg bland bloggarna. Han har skrivit om peakoil sedan 1996. MSM har under de senaste tio åren knappast haft en enda artikel i ämnet. Men jag tror som sagt att snart går det inte att tiga ihjäl en så obekväm sanning. 

Peakoil är inget konstigt fenomen. Det åsyftar bara att oljan är en begränsad resurs, men den är så viktig att det inte är politiskt möjligt att ens nämna att den skulle kunna finnas i begränsad mängd. Detta hindrar inte teorin från att vara sann. 

Av de viktigaste författarna som skrivit om ämnet är: Kjell Aleklett, Richard Heinberg, John Michal Greer, Charles Hall (EROI), Nate Hagens, Art Bergman, Chris Martenson, Albert Bartlett, m.fl.



4 kommentarer:

Anonym sa...

Crucial CBDC’s with Professor Richard Werner: YOUR Future is Being Decided!

https://www.youtube.com/watch?v=KGpQLbZXKME

Farfar sa...

Tack!
Det ska bli intressant.

Farfar sa...

Tack igen för länken!
Jag visste bara delvis om hur de manipulerade de gångna kriserna.
Men de som styr vår värld vet allt om den kommande energibristen. Den kan gå att lösa om det blir någon sorts avfolkning, så att tre fjärdedelar av västvärldens folk dör. Tillsammans med samma antal i USA och sedan att styra Rysslands resurser till att lyda under en världsregering.
Jag tror att detta är deras plan, i stora drag.

Vare sig Rickard Werner, Steve Keen, Michael Hudson, m.fl. pratar inte om energi alls. Ingen av de stora ekonomerna pratar om vare sig olja eller framtidens energi. Detta är en stor brist.

Men vi får väl snoka vidare.

Anonym sa...

Ett kort klipp.

Now Public – “Never Say Die” with Dr. Naomi Wolf
https://home.solari.com/now-public-never-say-die-with-dr-naomi-wolf/

Det är en rutten värld vi lever i, många sover fortfarande och det kommer bli en shock för dom när det brakar utför.

Energi bristen blir västvärdens kollaps, alla kommer att påverkas runt om i världen, enda man kan göra är att se efter sig själv så gott det går, odla egen mat, snart blir man tvungen att beväpna sig, försvara sina odlingar.