Leta i den här bloggen

måndag 17 juli 2023

Global uppvärmning eller peakoil?

 Det är mycket prat på ljugmedia (SVT) omkring den påstådda globala uppvärmningen. Men hittills är det dåligt med tecken. Vintern som gick var kallare än genomsnittet och sommar har hittills inte burit mycket svettning med sig. Ett par veckor i Juni var temperaturen uppe över tjugofem grader, men nätterna var kalla. Vedpannan sjöng i kapp med frugans hackande tänder och fågelsången både mornar och kvällar. 

För tusen år sedan flyttade fyra tusen personer till Grönland för att anlägga odlingar och hålla djuruppfödning där. De höll ut i fyrahundra år varpå ett kallare klimat startade och gjorde projektet omöjligt. Klimatet förblev kallt tills sextonhundratalets slut varefter det åter svängde till att likna dagens. Så temperaturerna kan variera med tiden och är troligen något helt naturligt som hör ihop med havsströmmar och solaktiviteter. Solen är inte statisk om nu någon trodde det. 

Men varför kan man inte sätta på en enda nyhetssändning utan detta tjat om "den påstådda globala uppvärmningen"? Jag är ingen Greta så ännu så länge har inte elitens så kallade bevis lurat mig. Men vad är det eliten vill dölja med allt detta tjat. Är det bara för att vi vanliga slavar ska bli katastrofmedvetna, eller är det för att dölja den påbörjat kommande bristen på fossila bränslen? Pratet om koldioxidens farlighet är inte trovärdigt, tvärtom högre halter av koldioxid är inget som historiskt skadat vare sig djurliv,- badtemperaturerna,- eller växtligheten historiskt. Det verkar som om 6000 ppm är bättre än de 400 ppm som sägs innebära en katastrof. Troligen är det istället för att dölja att peakoil inträffade 2005-06 vilket det är helt tyst om i ljugmedian. 

USAs skifferoljeutvinning har lyckats dölja oljebristen till en del. Den politiska styrningen av att i stort sett förbjuda dieselbilar har dolt ännu mer, även om den lyser igenom på det höga dieselpriset och dieselns inblandning av allehanda gifter. USA erkänner öppet att de trots skifferoljan har brist på dieselolja. Elbilar, Coronasjukan och jobba-hemifrån-trenden, har lyckats dölja oljebristen ännu så länge. Men snart har vi nått vägs ände och den ekonomiska tillväxten har nått vägs ände.

Att då tillföra mera skulder är ingen lösning. Skulder ska betalas med arbete och utan energi blir det bara inflation av allt penningtryckande, vilket också börjar skina igenom  ekonomernas och politikernas fina prat. 

Saudiarabien drog häromdan ned på sin oljeutvinning med en miljon fat per dag. Det skulle låta som om det var frivilligt, men vem vet, kanske har världens största oljefält (Ghawar) peakat? I så fall står vårt självklara samhälle inför sin upplösning på grund av en skuldkollaps och energibrist av aldrig tidigare skådat format!

Nedan är en bild på skuldsättningen i förhållande till BNP i USA, men bildens kurvor är i stort sett lika de i Sverige, bara att i Sverige är skuldberget ålagt naiva så kallade husägare.







Inga kommentarer: