Leta i den här bloggen

söndag 28 november 2021

Spekulationer i vår framtid

USA påstod för några år sedan att skifferoljan skulle skapa en revolution i tillväxtsamhällets energiförsörjning. Det fanns hur mycket som helst enligt Obama, Buch  och gangstergänget runt dem.  Den billiga skifferoljan skulle snart flöda i oändliga mängder och USA påstod sig till och med vara självförsörjande på olja. Krigandet i Syrien började ungefär samtidigt som skifferoljeutvinningen startade på allvar i USA. 

Att ljuga med siffror går bra så länge ingen synar siffrorna, men när import siffrorna och produktionssiffrorna diffar på över sex miljoner fat per dag då kan nästan en blind se att lögnerna inte stämmer. USA producerar cirka 12 miljoner fat olja per dag, skifferolja och Alaska inräknade, men det förbrukades över 20 miljoner fat olja per dag i USA 2019! Vilket är en femtedel av alla världens olja!

Skifferoljeproduktion: https://www.postcarbon.org/has-oil-peaked/

Nackdelarna såsom att det inte går att göra flygbränsle eller diesel av skifferolja nämndes givetvis inte heller. Inte heller att utvinningen är väldigt dyr, komplicerad och skitig pratades det om. Det gällde att ljuga om oljans betydelse för vår ekonomi och vagga in folk i en tro på att det inte finns någon energibrist och om så är, så löser vi detta med den outtömliga vindkraften. Politiker är ju sedan barnsben vana vid att kunna ljuga sig fram i alla lägen, särskilt då inför västvärldens befolkningar som måste vara världens mest naiva. Men nu var det inte dumhet jag tänkte skriva om idag, det bara slank med. 

Man måste säga att coronasjukan kom väldigt lägligt för den politiska och ekonomiska elit som nu försöker införa en totalt odemokratisk värld. Att dölja sanningen om vår kommande oljebrist och att skylla coronan för nedstängningen av samhället, passar den globala eliten perfekt. Att en sådan tanke dök upp hos mig hänger ihop med att USA nu har börjat köpa av olja av Ryssland. Att erkännande detta måste vara för betungande för det anhang som styr frihetens största utpost här på jorden (USA obs. ironi).

Världen över sitter befolkningarna och stirrar sig blinda på fejkade siffror om coronan presenteras av en världen över totalt enig bank- , media-, och politikerkår. Resandet förbjuds med hjälp av tillfälliga lagar i takt med att nya varianter av corona påstås dyka upp. Den nya givetvis mycket farligare än den gamla. Folk ska tvingas hålla sig hemma, vilket givetvis sparar en massor av energi. 

 I denna omställning ska det ohållbara konsumtionssamhället, industrisamhället, slit och slängsamhället, ställas om till ett lågenergisamhälle. Eliten ska givetvis behålla sina rikedomar och vi andra ska bli utfattiga genom höjda räntor och inflation. Betalda ägodelar i form av mark, skog, silver, guld, energikällor, påverkas inte av vare sig räntor eller inflation. De finns alla i en begränsad mängd och några nya kan inte tillverkas. Bill Gates har förresten helt plötsligt blivit USA,s största markägare. Jag har inte hört något om hans knektgarde ännu, men det är väl bara en tidsfråga. 

Småföretagare går nu i konkurs världens över i takt med coronans spridning och deras affärers nedstängning. Utlovade löften om ekonomisk ersättning i form av kontanter eller i form av nya krediter blir till luft men inflaterar hur som den redan existerande mängden pengar. 

Nya globala digitala centralbankspengar kommer snart att införas. Dessa kan likt dagens manipuleras totalt, men inte utan hjälp av bankerna vilka snart inte längre behövs. Vi vanliga slavar ska ju inte äga något längre så varför ska krediter finnas. Däremot försvinner inte elitens behov av en förslavad befolkning. Dessa måste ju styras vilket, om alla deras planer går i lås, enkelt kan ske med telefoner och betalkort som verktyg.

Omställningen av samhället är dock en tvingande sak. I en allt snabbare takt, styrd av räntans exponentiellt växande krav, förbrukas nu de sista lagrade resurserna snabbt på vår runda lilla planet. Den viktigaste, oljeutvinningen, har sedan cirka 15 år tillbaka börjat minska. Vind, sol och vatten-kraft kan inte på minsta sätt ersätta de fossila energikällorna, vilket eliten mycket väl vet. Men de kallar, via sin media, gärna de geologer som vet detta för foliehattar och domedagsprofeter likt de en gång gjorde med M. King Hubbert. 

Detta får vara nog för idag. Ni får ursäkta om vissa tankar upprepas i inlägg efter inlägg, men då man är ensam att resonera får det bli så. Man får försöka tänka ihop en kedja som verkar rimlig. Kanske man får ändra kedjan i nästa inlägg, men grunden ligger fast. Kommentera gärna och kom med egna tankar, jag vet långt ifrån allt.

Rättat 28-11-2021


Inga kommentarer: