Leta i den här bloggen

onsdag 24 november 2021

Alexander Mercouris

Min grundinställning till dagens samhälle är väldigt negativ, eftersom det är baserat på ändliga resurser.  Eller så tror våra så kallade ledare att planeten är platt och i så fall oändlig. Men istället för att inse att vår jord, som de säger sig måna om, är en rund liten boll i en oändlig rymd vill de att denna lilla boll ska producera oändlig ekonomisk tillväxt  för alla i alla framtid. Denna utopi är givetvis omöjlig, även om det är svårt att få någon trovärdighet vid sådana uttalanden. Men så går det när man i generation efter generation tillåter människor vars främsta egenskaper är maktbegär, girighet och egoism leka ledare. 

Hur som så drivs näst intill all tillverkning i detta idiotiska samhälle av fossil olja, i en eller annan fas, på sin väg från tillverkning till leverans och brukande. Så utan olja stannar allt. Teknikoptimisterna av alla trosrörelser får ursäkta, men tills motsatsen bevisats är detta den realitet vårt samhälle lever med.  

Nu verkar det emellertid som om denna vår allra viktigaste råvara är på väg att slutligen bli en bristvara, trots att den egentliga peakoil inträffade för över femton år sedan. USA, som ensam förbrukar en femtedel av all världens olja försöker nu få ned priset på oljan genom påstå sig vilja sälja en del av sina strategiska reserver. De har bara femtio miljoner fat i lager, vilket alltså motsvarar två och ett halvt dygns inhemsk konsumtion, så detta utspel är inget som påverkar oljepriset, utom då uppåt.

Nu har tydligen Ryssland blivit den till USA,s största oljeexportören, samtidigt som kärnvapenlastade amerikanska bombplan cirkulerar längs med den ryska gränsen, vilket visar att nu går fan på torra land. Alexander Mercouris, som har den dagligt uppdaterade youtubkanalen under eget namn och även bloggen The Duran pratar här om detta i dagen inlägg: 

https://www.youtube.com/watch?v=_T9-oL3buI4&t=478s


1 kommentar:

Anonym sa...

Riley Waggaman: Why is Russia Going Full COVID1984?

https://guadalajarageopolitics.com/2021/11/25/riley-waggaman-why-is-russia-going-full-covid1984/