Leta i den här bloggen

torsdag 5 augusti 2021

Är vätgas politikernas dröm

 Tydligen ska det fungera att utvinna vätgas ur vatten med hjälp av magneter och få till stånd ett litet energinetto! Tro det den som vill, man har ju hört talas om diverse evighetsmaskiner genom åren, men ingen har hittills klarat testet. Hur som det kanske dags nu:

https://swarajyamag.com/news-brief/indian-researchers-develop-innovative-energy-efficient-method-to-produce-hydrogen-from-water-using-magnetic-field

Här är en som förklarar lite bättre än jag:

https://www.youtube.com/watch?v=N5LYT38Ex94

Om vi säger att detta fungerar och världen lyckas göra sig av med sitt oljeberoende och får tag i en ny energiproducent av rang, vilken resurs är det som sen står på tur för industrisamhällets lyckobringande ångvält? Metaller? Vatten? Odlingsbar jord? Nitrat? Skuldsättningen via penningsystemet kan i så fall fortsätta tills överbefolkningen tills maten inte räcker längre, eller? 

Men vi ska ju börja äta insekter, säger ju en del forskare. I så fall kan vi ju börja med mygg och bromsar, det finns det gott om i år. Man kan ju låta vissa bromsar suga blod på sig själv och sedan sälja dessa dyrt till de rikaste så att de kan får i sig extra mycket järn och protein. Tänk vilken affärsidé! Dagens lunch: Stuvad blodfylld fäfluga med blåbärssylt. Dracula var är du?

Inga kommentarer: