Leta i den här bloggen

lördag 14 september 2019

Falsk attack?

Ja ni har väl redan läst om attacken på ett av Saudi-Arabiens största oljeraffinaderier. Men jag undrar vilka som ligger bakom? Pompeo skyller givetvis på Iran, men varför skulle Iran bomba Saudi-Arabiens raffinaderier? Detta osar katt lång väg. USA både vill ha upp oljepriset och längtar efter en anledning att attackera Iran, så varför inte slå två flugor i en smäll:

https://www.zerohedge.com/geopolitical/massive-fire-after-drone-strike-hits-worlds-largest-oil-processing-facility-saudi

Som jag skrivit förut vet den elit som styr världen att den billiga oljan har peakat. Detta hände troligen någon gång runt 2006. De vet därför att världens ekonomiska är ohållbart. De vet att våra skulder inte går att betala. De vet att dagens välstånd baserar sig på en utopi om en för evigt växande värld.

Sedan finns det ju gott om miffon inom det politiska systemet som fortfarande tror på och stödjer den kapitalistiska utopin. Men de vet inte och kan inte tänka. De vet ingenting om exponentiell tillväxt eller om resursbrist. De vet inte ens att det är olja som driver världen och inte pengar. Nu ställer sig flera senatorer i förbytarlandet bakom kravet på att bomba Iran. Kan ingen djävel istället bomba USA för en gångs skull. Helst med en miljardmegatonsbomb. Det är vad världens största terroriststat förtjänar.

1 kommentar:

Farfar sa...

En fråga till som uppstod i mitt huvud:

USA lovade, i samband med att Saudiarabien lovade att bara sälja sin olja för dollar, att försvara Saudiarabien militärt. Var höll då USA,s militär hus häromdagen?