Leta i den här bloggen

fredag 27 september 2019

Den kommande krisen av Nick Barisheff

Fiatvalutornas undergång närmar sig, ingen kan dock säga exakt när detta sker. Själv trodde jag att idiotin inte kunde fortsätta mer än några månader efter 2008 års finanskris. Uppenbarligen hade jag fel i fråga om tidpunkt, men inte i fråga om idiotin. Vi människor behöver ett nytt samhällssystem innan vi fullständigt utraderar, den bas vi behöver för att överleva, i vår jakt på tillväxt. Vårt enda alternativ är ett närbaserat samhälle där då alla dess individer givetvis är rädda om sin omgivning, sparar på resurser som finns, försöker påverka sin omgivning så lite som möjligt, hjälps åt i att skaffa de livsuppehållande ting vi behöver, slutar jaga egendomar för eget bruk. Detta borde vara självklart, vi kan ändå inte ta med oss något när vi lämnar denna jord.

Nick Barisheff talar här om den kommande krisen i vårt skuldbaserade valutasystem. Han pratar om varför guld är folkets pengar och varför guld sätter handklovar på politikerna. Han talar inte om någon framtida revolution inom samhällsuppbyggnaden. Men jag tycker att han förklarar varför det är skillnad på sparade pengar och skuldpengar. Staten och dess företrädare vill införa nya digitala valutor, så de kan fortsätta terrorisera sina medborgare. De gör sken av att dessa pengar är smidiga och lättanvända, men talar inte den möjlighet dessa pengar ger staten i form av övervakning och kontroll till in i minsta detalj av våra handlingar. Det må i dag finnas vad de kallar demokrati, men vad vet vi om vilka som kommer att kontrollera denna demokrati i framtiden. Se på Hitler och det som växer fram i USA.

E-kronor inte utgör en räddning utan ökar tvärtom statens kontroll över sina medborgare. Staten har sedan länge slutat värna sina medborgare till att utnyttja och övervaka dem och det vi kallar pengar har sedan länge varit verktyget.

Del 1:
https://www.youtube.com/watch?v=6atB5ffiXc4

Del 2:
https://www.youtube.com/watch?v=S13EhXE0YVM

Del 3:
https://www.youtube.com/watch?v=wfOrHuL5N-Q&t=11s

Kontentan av det hela är, köp guld och silver innan era surt intjänade stackars kronor förvandlas till grus och damm! Dessa har utgjort betalningsmedel långt före staterna ens var uppfunna lär fortsätta vara så långt efter de försvunnit.

1 kommentar:

Anonym sa...

Finns även att köpa för en billig slant: https://www.bokus.com/bok/9789177856825/manifest-for-behovsekonomi-tillgodose-allas-rattmatiga-behov-inte-vara-begar-pa-bekostad-av-andras-lidande/