Leta i den här bloggen

söndag 27 januari 2019

Prat, lögner och fria fantasier

Alla politiker pratar om att den så kallade förnyelsebara energins strålande framtid och de fossila bränslenas katastrofala inverkan på vår miljö. Samtidigt pratar de om den nödvändiga tillväxt (skuldsättning) vårt samhälle behöver för att kunna utvecklas så att vi har råd att rädda den miljö vårt samhälle samtidigt förstör. Att de fossila bränslena har en förstörande inverkan på vår miljö är lätt att se, men om den förnyelsebara energislagen är så fantastiska varför händer det inget då?

Var är då alla utlovade nya vindkraftverk? Det ser ut ungefär lika dant nu utefter vägarna som det gjort de senaste tio åren. De statliga subventionerna kanske har dragits tillbaka?

Nähä, tydligen inte:

http://www.gp.se/debatt/vindkraften-%C3%A4r-subventionerad-upp-%C3%B6ver-%C3%B6ronen-1.62082

Ja, det kanske kan ha att göra med att det lönar sig inte att investera i så kallad förnyelsebar energi, om nu inte pappa staten subventionerar vill säga. Hittade denna mycket läsvärda artikel:

http://www.klimatupplysningen.se/2018/02/11/investeringar-fornyelsebar-energi-planar-ut-eller-minskar/

De så kallade investerarna litar tydligen inte på att staten kommer att fortsätta subventionera de förnyelsebara energislagen och vad gäller den största energiförbrukaren här på jorden (USA) så står deras shale-oil industri snart inför det faktum, att de sista lättlurade investerarna snart lämnat skutan.

Då fattas det helt plötsligt 8-10 miljoner fat olja per dag för världens påstått största ekonomi! Vilket i sin tur kanske förklarar varför USA var först med att godkänna kuppmakarna i Venezuela. Behöver jag nämna att Venezuela har världens största oljefyndighet, visserligen i form av tjärsand, men bättre än inget nu när Thrump & Co blivit utkörda från Syrien.

Man kan bara konstatera att politiker är sig lika över hela planeten. De kontrollerar en lättlurad allmoge med hjälp av rena lögner, om pengar, demokrati och rättvisa, vilket enbart är till gagn för dem själva och den kapitalstarka elit som de sitter i knät hos.




Inga kommentarer: