Leta i den här bloggen

fredag 11 maj 2018

Oroligt i Mellanöstern

Att USA,s dolda elit och därmed den engelsktalande delen av världen vill ha fortsatt världsherravälde trots att petrodollarn skakar i fogarna förvånar väl ingen. Så fortsatt krigande, bombande och mördande står överst på agendan i den amerikanska utrikespolitiken. Iran är återigen nästa mål trots fredsavtalet för ett par år sedan. Sju länder runt Persiska viken skulle på fem år omvandlas till kaos enligt Wesley Clark:

https://www.youtube.com/watch?v=-MqVY1-ncBI

Att planerna blivit störda efter Rysslands försvarande av Syrien är ingen överdrift. Det är ingen glad Putin som här förklarar den ryska synen på situationen:

https://www.youtube.com/watch?v=jy5F5nDuXYY&t=303s

Samtidigt som Wall Street kräver vinster går USA,s skifferoljeutvinning med större och större förluster och trots Obamas löften om att USA återigen skulle bli en stor oljeexportör nettoimporterar landet fortfarande fyra miljoner fat om dagen. Inte mycket enligt plan där inte. Så att Trump,s hot mot Iran driver upp priset på olja är inget som missgynnar vare sig den inhemska skifferoljeindustrin, Ryssland, Saudiarabien eller någon annan oljeexportör. Däremot missgynnas vi i den oljedrivna västvärlden och givetvis Kina. Med detta gör jag ingen större analys. Jag bara konstaterar att det är flera sidor på en boll och allt inte behöver vara som det verkar.

Inga kommentarer: