Leta i den här bloggen

måndag 16 april 2018

Vårbudget 2018

Idag presenterade sossarna vårbudgeten, tillika den sista före höstens val. Magdalena Andersson skröt givetvis om att hon höll ordning på pengarna, 43 miljarder plus minsann, fick vi höra. Framtiden var mycket ljus med ökande sysselsättning och tillväxt i sikte. Så har alla sittande regeringar lagt fram texten när det är valår, så intet nytt under den solen.

Men finanserna är de så lysande om staten har gått med 43 miljarder i överskott? I så fall har ju regeringen misskött sig och inte använt sina inkomster, eller också har staten tagit ut för mycket i skatt och tyngt befolkningen med pålagor som inte behövts. Staten kan ju skapa de pengar den behöver så en stat behöver inte gå med plus!

Jag tröttnade på att lyssna efter dessa meningar från den Svenska ankdammen. Som tur väl var slapp man höra Ibrahim Baylan göra utläggningar om sin egen  ickefråga vad gäller framtidens energiförsörjning. Tänk att människan gör sig själv arbetslös helt frivilligt. Men stödjer USA,s mördande i Mellanöstern i jakten på planetens kvarvarande olja, det gör även den Svenska sosseregeringen!Inga kommentarer: