Leta i den här bloggen

måndag 4 september 2017

En rysk varning

Jag hade tänkte skriva lite om något helt annat men så hittade jag detta:

http://www.informationclearinghouse.info/47732.htm

Jag hörde detta tal i höstas, dock inte i sin helhet, men det är för viktigt för att inte sprida vidare. Det är lite svårt att hinna med att läsa texten, men det är väl värt besväret att försöka. Putin varnar i talet för de risker världen står inför genom USA,s provokationer. Hur som varnar han en samlad internationell journalistkår om att världen står inför risken av ett förödande kärnvapenkrig. Jag tror inte att ens dårarna i USA inbillar sig att ett sådant krig kan vinnas, men de måste upprätthålla hotbilden om ett krigshetsande Ryssland för att rättfärdiga sina militära utgifter. Trump beslutade nyligen bland annat om att dra ned på foodstamps-programmet samtidigt som han beslutade om utökade militära utgifter.

Från ryskt håll ses de av USA på Rumänsk och Polsk mark utplacerade kortdistansmissilerna för vad de är, ett dödligt hot mot Ryssland i och med att de när som kan laddas med kärnvapen. Missilerna kan nå Moskva på mindre än fem minuter och avskjutningsramperna kan när som byta missiler till mera långtgående. Ryssland kan inte avgöra vare sig vad missilerna är laddade med eller hur långt de når. Ryssland måste därmed lita till det radarbilderna visar. Radarn har dock visat fel förut.

Putin säger också att kärnvapnenbalansen har bevarat freden i sjuttio år mellan de stora kärnvapennationerna, men Ryssland inte tar några risker. Detta måste betyda att de inte kommer att vänta med att avfyra sina missiler vid händelse av en attack, äkta eller falsk. Att sedan Sverige,s mutade kår av politiker har bråttom att ansluta sig till det döende Amerikanska imperiet det krigshetsande Nato gör inte saken bättre för oss i Sverige. Om nu detta skulle spela någon roll, när en enda rysk missil R-39 kan utradera allt inom en yta stor som Frankrike.

https://en.wikipedia.org/wiki/R-39_Rif

Det blev ett fel där, det ska vara:

https://en.wikipedia.org/wiki/Russia_and_weapons_of_mass_destruction
Inga kommentarer: