Leta i den här bloggen

tisdag 13 juni 2017

Sossarna har bytt sida (som vi alla vet)

Här kan ni lyssna till en uppretad Michael Hudson som förklarar varför sossarna nuförtiden jobbar åt bankerna:

https://www.youtube.com/watch?v=sK0x24KWYuQ

Jag tänker Östros, Nuder, Persson, Salin.......

6 kommentarer:

Berra sa...

Vad vet dom rika som inte vanligt folk vet? Något måste det vara..

http://www.newyorker.com/magazine/2017/01/30/doomsday-prep-for-the-super-rich

Farfar sa...

Det finns nog flera rika som förbereder sig på alla möjliga vis. Det är visst de som köper upp stora markområden i Nya Zeeland också. Bygger flygfält mitt i urskogarna med mera. Men att se att samhället håller på att gå pipan är inte så svårt. Däremot kan man undra över om det finns en plan med att störta samhället in i fullständigt kaos? Jag gick just och funderade kring detta. Allt finns på plats för att ta makten för eliten. Internet, digitala pengar, ett internationellt betalningssystem, manipulerade centralbanker.

Berra sa...

Den planen finns är jag ganska säker på. Nått jag funderat på är hur länge det går att skjuta en ekonomisk krasch framför sig. Japan t.ex har stått och harvat på samma ställe i 20 år nu. Skulderna slår i taket och ekonomin döpas med nytrycka stålar..ja, inte vet jag..

Farfar sa...

Centralbanker kan köpa upp de kommersiella bankernas dåliga skulder eller värdelösa aktier eller obligationer utan avkastning och kalla dem för tillgångar. Man ska veta att centralbanker kan skapa hur mycket pengar som helst eftersom motvärdet är befolkningens arbete. Stater behöver inte hellre "låna" från någon annan än sin egen centralbank. Däremot kan landets valuta bli inflaerad om inte befolkningens prestationer eller den tänkta resursbasen räcker till.

Hittills i år har världens största centralbanker "tryckt" upp mellan 200-250 miljarder dollar per månad och döljt orimligheterna i det ökade "värde" som syns på aktiebörsen och Hemnet. Centralbanker kan inte gå i konkurs, trots påståenden från såna som Peter Schiff. De enskilda Eu-länderna däremot har ingen egen centralbank, de har ECB och kan inte styra sin egen valuta, vilket förklarar kaoset i Grekland som inte kan devalvera bort sina skulder.

Så "pengar" kan skapas som skulder med framtidens resurser som garanter, men dessa finns inte i den exponentiellt ökande mängd som skuldernas ränta kräver, vilket då sätter dess gräns. Hur länge detta kan pågå vet inte jag, men teamet bakom "Limits to Growth" gissade tills runt ungefär. Men det kanske går att klämma ut lite till, vem vet?

Vad gäller denna insikt så är den givetvis känd redan långt före det nuvarande penningsystemets skapare, vilket är vad Carroll Quigley skriver om i sin bok Tragedy and Hope, men även står om i George Orwells 1984. Tragedy and Hope finns ute på internet och kan avlyssnas som gratis ljudbok eller läsas som PDF. Jag har läst delar av den, men hittills inte orkat genom hela, vilket också är meningen med boken. Den är inte avsedd för det stora flertalet.

De flesta tror sig vara rika när de har några "kronor" på banken men begriper inte att de blir fattigare för varje krona de har eftersom vi inte kan göra nya resurser av avskrädet från det som utgör motvärdet på pengarna.

Berra sa...

Du är lika klok som en gammal uggla. Det skulle behövas många fler som dig.
Mvh Berra

Farfar sa...

Tackar så mycket, men det är inte många som säger så. De flesta tycker man dillar i nattmössan, tyvärr, tyvärr. De tycker det är jobbigt att sätta sig in i hur ekonomin funkar, vilket är just det de som styr detta räknat ut:(