Leta i den här bloggen

onsdag 22 mars 2017

PK37 om penningreform

Nu går väl fan lös! Världens undergång måste vara nära? Nu har till och med sossarna fatta att det är nåt fel på vårt penningsystem. Nu efter att i nästan 80 år ha varit det dominerande partiet och allra högsta grad medverkat till att ha styrt både landet och dess penningsystem, så har det äntligen gått upp ett ljus. Man skulle kunna tro att sossarna skulle bli tipsade av Wallberg till att få nobelpriset i ekonomi 2017. Nåja att kalla detta pris ett nobelpris skulle väl få Alfred till att snurra som en propeller i sin grav.

http://www.socialdemokraterna.se/upload/webbforalla/ak/linkoping/Dokument/Dokument%202016/Motioner%20partikongress%202017/PK37%20-%20om%20penningreform.pdf

Så här står det i motionens inledning:


I dag skapas nya pengar främst av privata banker vid utlåning

Det är ekonomiskt, ekologiskt och socialt ohållbart. Privata bankers skapande av pengar

leder till instabilitet och bubblor i ekonomin, leder till hög skuldsättning vilket kan utlösa

finanskriser, leder till att nyskapade pengar investeras kortsiktigt utan hänsyn till vad som är bra för samhället och miljön, och ger bankerna oproportionerligt stor makt över ekonomin samt

möjlighet att göra stora vinster, vilket ökar ojämlikheten och undergräver förtroendet för

vårt finansiella system.Det huvudsakliga lösningsförslag som framförts i debatten är reformen

suveräna pengar” som innebär att riksbanken inte bara ska ha ensamrätt på att skapa sedlar och mynt, utan även ges ensamrätt att skapa digitala pengar. Precis som sedlar och mynt

ska de nyskapade digitala pengarna inte bestå av en skuld till någon som måste betalas tillbaka med ränta. Efter reformen kommer privata banker bara kunna låna ut:(1) Pengar som bankens kunder sparar på särskilda investeringskonton, (2)bankens egna medel, exempelvis aktieägarnas kapital eller vinst banken gjort,(3) lån banken tagit hos Riksbanken.

I denna motion föreslås att en oberoende utredning av dagens penningsystem tillsätts som bland annat ska granska möjligheterna och konsekvenserna av att ge riksbanken ensamrätt att skapa nya pengar som i huvudsak tillförs ekonomin skuld-och räntefritt via statsbudgeten.

Vilka ljushuvud, hela internet vimlar sedan slutet 2000-talet av kritik mot det nuvarande systemet och nu, nu vaknar syndarna och ska framstå såsom små oskyldiga lammungar. Nu när nästan hela svenska folket har lurats till att spara i pensionsfonder, köpt hus för mångmiljonbelopp, jobbat från tidig morgon, sparat och gnetat, då säger landets styrande att vårt penningsystem är ohållbart. 

Det finns inte ord längre, så jag får sluta med: 

FY FAN VILKEN VÄRLD DE HAR SKAPAT!!!!4 kommentarer:

Farfar sa...

Tänk att sossarna som styrt Sverige ända sedan trettiotalet med krediter beviljade av ett korrupt banksystem, nu men tyvärr för sent vaknat. Ända sedan Ernst Wigfors, Gunnar Myrdal och Per-Albin Hanssons dagar har de låtit bankerna med Wallenberg i spetsen har de tutat i folket att bara ni sköter ert så sköter vi vårt. Lämna det ekonomiska till oss så ska vi skapa ett samhälle som tar hand om er. Alla ska vara medlemmar i facket, gå och rösta, betala sina skulder osv i god sosseanda.

Och nu detta...

Berra sa...

Den kraken som formulerat den motionen blir antagligen avsatt och utskrattad av resten av partikongressen. Men det är bra att någon vaknar. De övriga sossarna kanske tänker till när dom kommer hem till sin sköna säng.

Berra sa...

Något annat som kan reta mig till vansinne är att makteliten vill ha sin befolkning skuldsatt. För annars slår man automatiskt av på arbetstakten och blir lite latare (ser till mig själv) Man är inte lika beroende av en lön som kommer var månad. Det är ett hot mot makteliten och deras höga löner och fallskärmar och utsvävande liv.

På tal om annat. Jag var till en äggfabrik och tog reda på 50 burhönor förra veckan. Alla 30 000 skulle på destruktion. 1 år och 2 mån gamla. Fan så dom hönorna ser ut. Undrar om dom kan räta till sig. Svenska folket borde skämmas.

Farfar sa...

I jakten på pengar är några tusen döda höns inget pris, utom för hönorna förstås.