Leta i den här bloggen

onsdag 15 mars 2017

Kapitalismens sista strid

Kapitalismen är inget annat än en strid om det som kallas fria resurser och den utspelas just nu på liv och död. Striden står mellan det som vi kallar den västerländska civilisationen och kontrahenten är naturen. För att kapitalismen ska bli en vinnare, måste den se till att gräva upp och omvandla naturens resurser till aska och avfall så snabbt det bara går. Desto snabbare den lyckas genomföra denna process desto rikare blir de som styr detta. Kapitalismen rättfärdigar sig själv genom att det stora flertalet av oss är dumma nog att låta sig luras till att rösta i något som av dess företrädare kallar, demokratiska val.

Kapitalismens girigaste missfoster uppmuntras genom att hela tiden bli rikare, att försöka bli ännu rikare och desto rikare de blir desto mer blir de avundsjukt beundrade av de något fattigare i en kedja ned till noll i rikedom. Samtidigt som vi skjuter oss i foten, när vi blundar för vad det sunda förnuftet säger, lyssnar vi hålögda på politikernas tomma löften. Man skulle kunnat tro att det stora flertalet av oss går på någon sorts drog. Någon sorts bedövningsmedicin, kanske en hägrande solsemester eller den hägrande drömmen om en ny bil. Ja vad vet jag?

Men själva anser vi oss vara arten med planetens mest utvecklade hjärna. Vi är den tänkande apan, vilket vi har fått oss itutat ända sedan barnsben. Vår intelligens ifrågasätts aldrig och nästan alla anser sig fått tillräckligt av den. Nästan som nazistpropagandan Hitler och hans hejdukar spred. Upprepar man en lögn tillräckligt många gånger uppfattas det till slut som en sanning. Men inte ens en höna är dum nog att totalt undergräva möjligheten till sin egen existens.

För en utomstående måste vi människor framstå som något av det dummaste som någonsin funnits i detta universum. Som allra dummast skulle vi troligen framstå om de visste att vi till och med går och röstar på våra egna parasiter. Vi lyssnar dagligen till de lögner kapitalets ägare, via sin egen ägda media, skickar sina totalt korkade lakejer att sprida.

Detta var bara lite morgontankar, så att man vaknar till, inför ännu en ny och vad det verkar en vacker dag. Bara så att ni vet.

1 kommentar:

Farfar sa...

Sent omsider börjar nu till och med Aftonbladet återuppväcka sina forna tankar:

http://www.aftonbladet.se/kultur/bokrecensioner/a/G7r4x/hejda-kapitalismen

Jaja, sent ska syndaren vakna säger ju de lärde. Det var inte länge sedan fri rörlighet för kapital var det gällande i denna blaska.