Leta i den här bloggen

tisdag 14 februari 2017

Flynns avgång, Trump muppifierad

Jag har översatt "The Saker,s" inlägg om den kanske viktigaste händelsen i Trumps presidentskap. Trump är nu en mupp, en maktens springpojke, som Michael Hudson sa att han var:

The Saker 14.02.2017

För mindre än en månad sedan varnade jag att en "färg revolution" ägde rum i USA. Mitt första bevis var den så kallade "utredning" som CIA, FBI, NSA och andra bedrev mot president Trump,s kandidat till att bli nationell säkerhetsrådgivare, general Flynn. Ikväll har den neokonservativa kuppen för att bli av Flynn lyckata och General Flynn erbjöd sin avgång. Trump accepterat detta.

För att nu omedelbart få en sak ur vägen: Flynn var knappast något helgon, eller en perfekt vis man som på egen hand skulle kunnat räddade världen. Men vad Flynn var, är hörnstenen i Trump,s nationella säkerhetspolitik. Flynn vågade nämligen det otänkbara, han vågade förklara att den uppblåsta amerikanska underrättelsetjänsten måste reformeras. Flynn försökte också underordna CIA och Joint Chiefs of Staf till Presidenten via det nationella säkerhetsrådet. Med andra ord, Flynn försökte att brottas den yttersta makten och myndigheten CIA och Pentagon och underordna dem tillbaka till lyda under Vita huset. Flynn ville också samarbeta med Ryssland. Inte för att han var en Ryssland älskare, begreppet en direktör för DIA som Putin-fan är ju bara löjligt, men Flynn var rationell. Han förstod att Ryssland inte var något hot mot vare sig USA eller Europa och att Ryssland och västvärlden har gemensamma intressen. Detta är en helt oförlåtlig ”crimethink” av Washington DC.

Den neocon-styrda "statsförvaltningen" (deep state) har nu tvingat Flynn att avgå under den idiotiska förevändningen att han hade ett telefonsamtal, på en öppen, osäker och tydligt övervakad linje med den ryske ambassadören.

Och Trump accepterade detta avgång.

Ända sedan Trump tillsattes, har han tagit emot slag efter slag från den neocon-ägda Zombi-median, från kongressen, från nästan samtliga Hollywood så kallade "stjärnor" och även från europeiska politiker. Och Trump tog varje slag utan att säga emot. Ingenstans hördes hans berömda "du är avskedad!" Men jag hade fortfarande hopp. Jag ville hoppas. Jag kände att det var min plikt att hoppas.

Men nu har Trump förrått oss alla.

Kom ni ihåg när Obama visade sin sanna ansikte. När han hycklande fördömde sin vän och pastor Rev. Jeremiah Wright Jr.? Idag har Trump visat oss sitt sanna ansikte. I stället för att vägra acceptera Flynn,s avgång och i stället för att ge sig på dem som vågade koka upp dessa löjliga anklagelser mot Flynn, accepterade Trump hans avgång. Detta är inte bara en handling av extrem feghet, är det också ett otroligt dumt och ett självförgörande svek, eftersom Trump nu blir ensam, helt ensam. Han kommer att omges av sådana som av Mattis och Pence - hårda kalla krigare typer, ideologiska i kärnan, folk som vill ha krig och helt enkelt inte bryr sig om verkligheten.

Återigen, Flynn var inte min hjälte. Men han var av allt att döma, Trumps hjälte. Och Trump förrådde honom.

Konsekvenserna av detta kommer att bli enorma. För en sak står helt klar, Trump,s makt är bruten . Det tog bara den "djupa staten" några veckor att kastrera Trump och få honom att böja sig för de krafter som redan styr USA. De som skulle ha stått bakom Trump kommer nu att känna att han inte kommer att stå bakom dem och de kommer alla att flytta från honom. De neoconservativa kommer nu att känna glädje genom att ha eliminerat sin värsta fiende och modiga genom denna seger de kommer de att driva på, om och om och om igen.

Det är över, folk, den djupa staten har vunnit.
Från och med nu kommer Trump bli en springpojke för den israeliska lobbyn. Hassan Nasrallah hade rätt när han kallade honom "en idiot".

Kineser och iranier kommer att öppet skratta, men inte ryssarna. De kommer att vara artiga, de kommer att le, och försöka se om någon sunt-förnuft-politik fortfarande kan räddas ur denna katastrof. Lite kanske, men alla drömmar om ett partnerskap mellan Ryssland och USA dog ikväll.
EU,s ledare kommer naturligtvis fira. Trump var inte det skrämmande spöke de fruktade. Det visade sig att han var en dörrmatta - mycket bra för EU.

Var kommer allt detta att lämnar oss - de miljontals anonyma "deplorables" som försöker så gott vi kan att motstå imperialismen, krig, våld och orättvisa? Jag tror att vi gjorde rätt i våra förhoppningar, eftersom det var allt vi hade - förhoppningar. Inga förväntningar, förhoppningar bara. Men nu har vi mycket små skäl kvar att hoppas. För en sak är säker, ”Washington träsket" kommer inte tömmas. Vi kan bara hitta en viss grad av tröst i två obestridliga fakta:

1 Hillary skulle troligen varit mycket värre än någon version av Trump,s presidentskap?

2 För att besegra Trump, har den amerikanska ”djupa staten” varit tvunget att försvaga USA och det Anglo-Zionist-Empiret. Precis som Erdogans utrensningar har lämnat den turkiska militären i spillror, har ”anti-Trump-färg-revolutionen" tillfogat fruktansvärda skador på USA,s rykte, auktoritet och trovärdighet både inom och utom USA.

Den första är uppenbar. Så låt mig klargöra den andra. I deras hatfyllda ilska mot Trump och det amerikanska folket (aka "korgen av deplorables") har de neokonservativa varit tvungna att visa sitt rätta ansikte. Genom deras förkastande av valresultatet, genom deras upplopp, deras demonisering av Trump har de neoconservativa visat två viktiga saker: För det första, att den amerikanska demokratin är ett sorgligt skämt och att de, de neokonservativa, är en yrke regim som styr mot viljan av det amerikanska folket. Med andra ord, precis som Israel, har USA ingen legitimitet kvar. Och eftersom, precis som Israel, kan USA inte att skrämma sina fiender, de är i stort sett kvar med ingenting, ingen legitimitet, ingen möjlighet att tvinga. Så ja, de neokonservativa har vunnit. Men deras seger är den sista chansen för USA att undvika en kollaps.

Trump, som trots sina fel, gynnade USA som ett land, över det globala imperiet. Trump var också mycket medveten om att "mer av samma" var inte ett alternativ. Hans ville att politiken skulle vara i proportion till den faktiska kapaciteten hos USA. Med Flynn är borta och de neokonservativa är tillbaka i full kontroll - det här är över. Nu kommer vi att vara tillbaka till ideologin över verkligheten.Trump förmodligen skulle ha gjort USA, ja, kanske inte stort igen, men åtminstone starkare, en stormakt som kan förhandla och använda sitt inflytande för att få den bästa möjliga från de andra. Det är över nu. Med Trump som en bruten man, kommer Ryssland och Kina gå direkt tillbaka till sin före detta-Trump-hållning: ett fast motstånd som backas upp av en vilja och förmåga att konfrontera och besegra USA på alla nivåer.

Jag är ganska säker på att ingen firar detta i Kreml. Putin, Lavrov och de andra förstår säkert exakt vad som hände. Det är som om Khodorkovsy skulle ha lyckats bryta ned Putin 2003. I själva verket har jag att kreditera ryska analytiker som under flera veckor redan har jämfört Trump med Janukovitj, som också valdes av en majoritet av människor och som inte uppvisade den beslutsamhet som krävdes för att stoppa den "färg revolution" inletts mot honom. Men om Trump är den nya Janukovitj, kommer USA bli nästa Ukraina?

Flynn var hörnstenen i Trump,s tänkta utrikespolitik. Det fanns en verklig chans att han skulle regera i de stora, uppsvällda och allsmäktiga tre bokstavs-myndigheter och att han skulle fokusera USA: s makt mot den verkliga fienden i väst: de Wahabis. Med Flynn borta, har hela denna begrepps byggnad nu kommit ner. Vi kommer att vara kvar med artister som Mattis och hans anti-iranska uttalanden. Clowner som bara imponerar på andra clowner.

Idag är neocons seger en stor händelse och det kommer förmodligen att tolkas helt felaktigt av den officiella median. Ironiskt nog kommer Trump,s supportrar att försöka minimera allt. Det är över för Trump och med det hoppet för miljontals människor i USA och resten av världen som hade hoppats att de neokonservativa kunde kastas ut genom ett fredligt val. Detta kommer uppenbarligen inte kommer att hända.

Jag ser mycket mörka moln vid horisonten.

The Saker


4 kommentarer:

Farfar sa...

Man kan bara konstatera att Michael Hudson hade helt rätt:

https://www.youtube.com/watch?v=No6PUjGmMP4

Trump är bara den lakej, springpojke för etablissemanget som han säkert gått med på redan från första dagen. Var detta slutar vet jag inte, men det behövs nog ingen stor gnista för att tända helt andra krafter än demokratiska i USA efter detta.

Farfar sa...

Jag måste även tillägga, om det är något land som ska vakna så är det USA. Om det finns rebeller någonstans så är det där, de måste bara vakna först. De som utvandrade dit var inte vilka som helst, det var folk med djävlaranamma det. Så om de bara lär sig att sortera lite bland den information och desinformation som finns, så är det kört för "The Deep State" och deras muppar. Man kan ju alltid hoppas på ett uppvaknande i alla fall:)

Anonym sa...

Jo, Trump blev den man kunde förvänta sig att han skulle bli.

MVH: Michael Thudén

(verkar som google blockat mitt openID igen - får se hur länge jag kan kommentera som anonym :) )

Farfar sa...

Det styrs av samma maffia alltihop. Facebook, Google, Twitter....you name it. Det var många, många år sedan jag läste "1984" tror jag ska läsa den igen.