Leta i den här bloggen

torsdag 29 december 2016

I det stora spelet

Det är inte ofta man kan få läsa Grant Williams välunderbyggda artiklar, men ibland så händer mirakel:

http://www.zerohedge.com/news/2016-12-27/things-make-you-go-hmm-death-petrodollar-and-what-comes-after

Det är inte att undra på att Saudierna har fått problem med finanserna. Det är inte att undra på att USA vill ha bort Putin. Det är inte undra på att USA inför sanktioner mot Ryssland. Petrodollarns står inför sin sista strid, vilket Grant Williams visar.

Kissinger ska tydligen träffa Putin snart. Man kan undra vad han vill? Snälle lille Putin, kan du inte hjälpa oss behålla vår makt? De där kineserna är inget att lita på, det är bättre att du vänder dig till oss. Hur djävla dumma tror de ryssarna är?

I övrigt kommer väl snart rapporterna om hur vi även detta snart utgångna år lyckats öka vår BNP, mätt i pengar alltså. Penningmängden på den rikaste delen av befolkningens konton ökade alldeles säkert. Att den så kallade medelklassen blev  fattigare rapporteras inte och de har ju förresten besparingarna i fonder, hus och lägenheter, så vad kan drabba dem?

Men fattigdomen sprider sig genom vår kultur, eftersom ännu mer oersättliga naturresurser har hamnat på våra så kallade miljövänliga soptippar. Transporterade dit av miljöklassade bilar, drivna av miljövänliga, men ändock fossila drivmedel och räntans krav på tillväxt vågar inte ens centralbankscheferna prata om.

Men snart får vi höra etablissemanget så och lovorda sig själva om det gångna året. Muppen Obamas tal om tillväxt kommer att ersättas av muppen Trump,s tal om tillväxt. Här hemma kommer muppen Reinfeldts tal om tillväxt att ersatts av muppen Lövéns tal om tillväxt. Olika partier, men samma tomma prat. Hur kan detta vara? Men kanske både muppen USA och muppen Sverige måste se sig om efter en ny hand att hålla i? Frågan är var att finna en sådan?

Vad ska framtida generationer tänka om oss, om det finns någon framtid, vill säga?


Inga kommentarer: