Leta i den här bloggen

fredag 5 augusti 2016

Rysk varning

Putin höll ett tal idag i St. Petersburg där han återigen varnade USA,s sinnessjuka styrande för det de håller på med.

http://www.zerohedge.com/news/2016-08-05/vladimir-putin-just-issued-chilling-warning-united-states

USA håller nämligen på och moderniserar sina kärnvapen till en beräknad kostnad av 1000 miljarder dollar. Vi vet år från år vad som kommer att hända och de vet att vi vet, sa han bland annat. Den ryske presidenten belyste också att det amerikanska missilförsvarssytemet kan vara både defensivt men minst lika offensivt. Hur vet vi vad avfyrningsramperna innehåller? Vilket ur rysk synvinkel kan förefalla vara en mycket berättigad fråga. Det där med ett påstått iranskt hot går väl inte ens småskolorna på längre.

1000 miljarder dollar låter mycket till och med när den icke förekommande inflationen räknats bort. Detta samtidigt som över 43 miljoner amerikaner lever på foodstamps (matkuponger). Man kan ju tycka att dessa pengar kunde använts på något vettigare än kränvapen. Det finns ju till och med de som pratar om att ställa om våra samhällen till något mer hållbart än dagens. Men det är ju en utopi, som man knappast ens får skriva om.

Det händer mycket i världen just nu. Vi kan väl vara överens om att USA ligger bakom det mesta vad gäller oroligheter och krigshärdar. Men i vår västmedia nämns inte ont om det amerikanska samhällssystemet.  Även det amerikanska folket har hittills blundat för det deras styrande håller på med och att hoppas på ett uppvaknande av detta feta, tevetittande, cocacolasörplande, halvsovande folk är väl att hoppas på för mycket? Detta trots att de valbara alternativen  i höstens så kallade demokratiska presidentval är minst sagt udda. En psykopat betald av bankmaffian och ett totalmiffo står till buds såsom valbara alternativ. Nästan som i Sverige, men här kallas alternativen för borgarna och sossarna. Men i vad skillnaderna består mellan dessa båda läger har jag inte begripit.Inga kommentarer: