Leta i den här bloggen

fredag 4 mars 2016

Skjut budbärarna

Varför är det så få som varnar ”folk”om den kommande tiden. Det är inte längre svårt att syna påståenden av så kallade domedagsprofeter lika mig. Om man orkar, vill säga. Jag har ibland tagit mig ”friheten” att prata med min omgivning om alltings orimlighet, men blir nio gånger av tio bemött med misstroende. Jag ber dem läsa själva och hänvisar till andra budbärare lika mig. Men när vi en tid senare återses så är insikten fortfarande nästan noll och misstänksamheten än större.

Så istället för att kontrollera mina påståenden är det tydligen lättare att kritisera oss budbärare och skaka på huvudet åt allt vi säger. Att vårt exponentiellt växande pyramidspel till penningsystem är en total orimlighet, är inte svårt att ta reda på. Att oljan är en begränsad resurs, inte heller. Att den globala ekonomin bara är möjlig tack vare denna olja, inte heller. Att denna globala ekonomi gör allt färre allt rikare på bekostnad av alla andra, inte heller.

Tänk om fler och fler satte sig in det tomma prat tillväxtivrarna påskinrar. Tänk om man kunde få dessa lata tevefantaster att lyfta röven ur tevesoffan, sätta sig vad en dator och sprida orimligheterna nu när internet fortfarande är något så när fritt. Som ringar på vattnet kunde detta spridas och tvinga de styrande att införa en rättvis och skuldfri värld. Jag sökte på exponential growing money system och fick 339000 träffar. Tänk så mycket de står att läsa för dem som söker utanför det tomma main-stream-media-flödet vill säga.

Men tydligen är det lättare att skjuta budbärarna än att syna detta tomma nyhetsflöde den bankägda media-maffian skriver och sänder och om man vill ha vännerna kvar får man inte utmärka sig med att prata om att det kommer en annan värld. Det är totalt tabu att prata om den kommande resursbristens värld, hur enkelt det än är att inse att detta är en realitet.

2 kommentarer:

Berra sa...

Folk orkar inte bry sig, tyvärr. Sjukt. Vänner hade jag många innan man började snacka om vår ohållbara situation. Nu är dom bara några få kvar. Jag tänker att det är säkert är någon mening med det också. Alla kommer inte kunna överleva framöver . En ganska hård insikt :(
nu har jag börjat med min vedeldade bastu. Ja iaf sågat upp reglar. Har en logosol som funkar asbra :)

Farfar sa...

Man kan inte prata om vår tids gud utan att stöta sig med folk. I alla fall inte om de är över femtio. Hela deras livsverk och illusioner går upp i rök. Deras inbillade framtid får inte till något pris försvinna. Tänk vilket liv det kommer att bli när penningen går upp i rök och ljughalsen Ingves står med inte bara byxorna neddragna utan även kalsongerna.

Snart dags att sjösätta. Isgäddan har troligen lekt nu?