Leta i den här bloggen

onsdag 2 mars 2016

Konsumtionsrobot

Jag har konstruerat en konsumtionsrobot och därigenom löst vårt samhälles allra största problem. Den tuggar i sig nästan allt. Bilar, möbler, kläder, leksaker, elvispar, mikrovågsugnar, datorer, mobiler, ja nästan allt. Det enda kravet den har, är att det ska vara nytillverkade ting, tillverkade av tillverkningsrobotar i fabriker stationerade på andra sidan planeten i förhållande till konsumtionsplatsen.

I varje steg faktureras mellanhandens förtjänst via det internationella banksystemet runt halva planeten. Arma de affärer som stationerar egna tillverkningsrobotar i sina lagerutrymmen som automatiskt kan förse hyllorna med nya prylar allt eftersom de förbrukas. Den perfekta ekonomi hålls således igång nu när shoppingcentrumens kassaköer blir allt kortare .

Tänk vilken glansperiod vår ekonomi kommer att få uppleva när dessa robotar väl når marknaden. I shoppingcentrumen beundrar teleskopögonen hyllornas utbud och impulsköpens betalning överförs automatiskt via de långa antennerna.

Inte ens charterresandet behöver bli lidande och i flygplatsernas väntrum behövs vare sig pass eller visum. Identiteten är redan inristad i mikrochippet. För dessa redan bruneloxerade reserobotar räcker det med resan, någon tullfri sprit behövs inte och konsumtionen i solparadiset kan skötas av dess egna konsumtionsrobotar. En vinglig krogrunda kan enkelt väljas från manualen under bröstplåten, men för tjäna tid så passar en robotfylla bättre som fastspänd i flygplansstolen under returresan.

För att nu inte tala om miljövinsterna. I stället för att belamra dagens överfulla soptippar med ännu mera uttjänta artiklar kan nu dessa fragmenteras direkt och sorteras efter sin innehållsbeteckning och samhällets viktigaste funktion, konsumtionen, hålls ju igång ändå. Bankdirektör, investerare och pengamånglare kan fortsätta att vara rika utan att besväras av upproriska väljare. Man skulle ju till och med kunna konstruera väljarrobotar och politikerrobotar bara man inte avskaffar guden själv, penningen, för då kan inget driva robotvärlden.

4 kommentarer:

Berra sa...

Det är lite svårt att inte lägga av ett asgarv. Vilket sjukt samhälle vi lever i du.

Anonym sa...

tjena. lite tips på bostad på ön :)
/www.youtube.com/watch?v=VoXbDhDEgdg


/ Berra

Farfar sa...

Det är inte alla som sover tydligen. Vi lever i en illusion som bygger på den billiga fossila energin. Tänk att en liter olja innehåller en energimängd på 10 kilowattimmar vilket motsvarar 35 människors samlade arbetsprestation och kostar idag cirka 12 spänn.

Berra sa...

Det är hisnande faktiskt. Nästan lite ogreppbart hur beroende vi är av oljan. Själv brukar jag fundera på om jag skulle göra allt jag gör med 35:an för hand. Fan, tveksamt om man skulle fixa det. Man skulle om inte annat sova jäkligt gott på nätterna :)