Leta i den här bloggen

tisdag 29 mars 2016

Island tar ifrån bankerna rätten till pengaskapande

Ibland får man gnugga ögonen en gång extra. Stan skrev idag om att Islands centralbank ställer sig positiv till att öns centralbank ska ha ensamrätt till att skapa det vi i dagligt tal kallar pengar:

https://fritenk.wordpress.com

Han hänvisar till bloggen Positiva Pengar som jag brukar följa men jag får ingen så kallad feed från den, så jag ser inte när den uppdateras. 

http://positivapengar.weebly.com/blogg

Hur som är det fortfarande en bit kvar tills vi kanske får Europas första land att skapa skuldfria pengar. Island drog officiellt tillbaka sin EU-ansökan i fjol, men landet är väl troligen fortfarande insnärjt i en massa handelsfördrag med både EU och USA. Om inte annat är de väl totalt beroende av den internationella bankmaffians växlingskontor Swift och hur den inrättningens centralfigurer ställer sig till att Island skapar motgift till bankernas skuldmonopol återstår att se.

Island kanske inte vore så dumt att emigrera till med tanke på den stundande samhällskollapsen. Långt borta från alla grannländer, självförsörjande på el-energi, korta avstånd och glesbefolkat.

2 kommentarer:

Berra sa...

Det skulle inte förvåna mig om Island blir utsparkade ur Nato nu. För annars kan väl inte bankstersna bomba Reykavik.

Farfar sa...

De behöver inte flyga långt. USA har redan en flygbas på Island. Bara att konstatera att om det finns modiga män, så bebor de Island:)