Leta i den här bloggen

fredag 12 februari 2016

Tankar om vår framtid

Vårt samhälles orimlighet blir alltmer uppenbar. I alla fall för de som vågar eller ids lyfta huvudet ur sanden. Facebookstållar, sportfånar, idol och melodifestivaltittare lever dock vidare i sin låtsasvärld. De överlåter till sina så kallade valda demokratiska politiker att stå för alla de beslut som kommer att ruinera deras framtid. I alla fall deras barns. Men meddela mig när Wallenberg och Carl Bildt står på läktaren, då ska jag också dit och glo.

Världen skakas just nu om i en takt och på ett sätt som var svårt att ens föreställa sig för något år sedan. Jag som trodde att oljepriset, så här efter peakoil, skulle mångfaldigas på grund av en kommande bristsituation, har fått höja ögonbrynen både en och två gånger. Men en av USA påtvingad finanskris i Saudiarabien har fått dess oljeprinsar att ställa pumparna på högtryck, med hot om reprisarier. Att målet är att slå ut Rysslands oljeindustri är inte så svårt att räkna ut. Att privatisera Rysslands råvarutillgångar till favör för vårt konsumtionssamhälles fortsatta väg mot planetens ruin skulle glädja varje Sorosbeundrare.

Men Ryssland producerar sin olja med hjälp av rubel-avlönade arbetare så deras kostnader inte på långa vägar så höga som för dem i USA,s konkursfärdiga skifferoljeindustri. Prata inte om vad dessas skuldberg kommer att slå mot USA,s så systemviktiga banker.

Men nu är det dags för makteliten att införa det kontantlösa samhället. De biljontals dollar som cirkulerar utanför banksystemet ska snarast och till varje pris överföras till digitaliserad form och räknas in som skuldbas på ett enkelriktat bankkonto. Efter den dagen tror sig vår verkliga maktelit, bankerna, göra som de vill med det som kallas pengar. Vår så kallade demokratin uppbärs idag av de som gör sin samhälleliga plikt vart fjärde år genom inte orka tänka. De går till valurnorna och röstar på någon, mutad eller hotad marionett, utan att se våra verkliga makthavarnas leenden ens skymta bakom gardinerna.

Men tiden med föreställningen om den eviga tillväxten har nu nått sitt slut. Den kommande kollapsen i de så kallade marknaderna trodde jag skulle komma för flera år sedan. Men våra centralbanker har med hjälp av Ingves nu tömda snart verktygslåda lyckats skjuta fram katastrofen i över fem år. Nu väntar ett jämlikt samhälle, för de som klarar omställningen vill säga, som till skillnad från dagens egoistiska, baserar sig på hjälpsamhet, rättvisa och gemenskap.

Inga kommentarer: