Leta i den här bloggen

lördag 13 februari 2016

Den hägrande oljan

Saudiarabien och Turkiet har under en längre tid samlat sina trupper i södra Turkiet inför en påstådd markinvasion i norra Syrien. Nu i kväll har tydligen dessa trupper inlett en granatbeskjutning av kurdiska mål i norra Syrien. Denna handling kan mycket väl vara inledningen på det tredje världskriget. Att utmana ett trots allt självständigt land med en av sin befolkning vald regering på detta sätt är en ren krigsförklaring. Detta lands självständighet förvaras av kärnvapenmakterna Kina och Ryssland och de övriga BRICS-länderna som sedan länge vet att USA,s försöker genomföra ett allenarådande världsherravälde genom att kontrollera Persiska-vikens kvarvarande oljetillgångar.

Ett alltmer desperat USA försöker genom sina lydstater starta ett krig mot Ryssland och Kina utan att våga synas som den pådrivande faktorn. Att verka men inte synas, är ett valspråk som känns igen från annat håll. I stället skickar marionetterna Turkiet och Saudi-Arabien sina trupper som de galjonfigurer de är. Saudi-Arabien är den största kunden till den amerikanska vapenindustrin så varför inte använda bössorna och skjuta med när tillfälle finns, tycks de kungliga sultanerna resonera. Men det egentliga bytet är de stora olje- och gas fälten mellan Syriens kust och Cypern som tydligen är alltför lockande för den svärm av mutkolvar som i demokratins namn är valda av de ej bättre vetande.

Ryssland har varnat för att en saudisk eller turkisk markinvasion, både med sändebud till Riyadh och genom Medvedev,s tal i München häromdagen Detta kommer att medföra oerhörda konsekvenser. Saudiska och Turkiska marktrupper på Syrisk mark kan mycket väl leda till en konflikt i området utan synbart slut, eller i värsta fall det tredje världskriget, med i så fall ett mycket tydligt slut.

Medvedev varnar också för att NATO talar med dubbla tungor och har utvidgat sitt territorium mot Rysslands gränser för varje år sedan 1992. Warszawa-pakten upplöstes i samband Sovjetunionens kollaps 1991 mot löftet till Gorbatjov av George Buch den äldre, att göra detsamma med NATO. Men Buch sinnesförvirrade hjärna tog istället åt sig äran av Sovjets kollaps. Han tyckte han knäckt Sovjetunionen och att det nu var fritt fram för införande av ett amerikanskt världsherravälde.

Wolfowitz-doktrinen vilken utarbetades 1992 säger i sin helhet att om USA vill bli den världsmakt de säger sig ha befogenhet för, (Das Reich) så gäller det skynda innan björnen vaknar. Det värsta är att björnen sedan länge är vaken men att den amerikanska makteliten inte insett detta. 

De det är synd om är  de vanliga människor som litar till den politiska elit som inte tittar på teve på fredagskvällarna. Det gäng psykopater som aldrig får nog av vare sig makt eller pengar. De kan inget utom att svänga sig med fina ord och ljuga sig fram til sin position. Men de flesta inser inte att det överhuvudtaget kan finnas sådan människor, därför kommer de flesta inte att vakna förrän det är för sent.

3 kommentarer:

Anonym sa...

La märkte till att det verkar gå en dokumentär ikväll i ämnet. Kan vara intressant.

SVT2 kl 22.00-22.55

Dokument utifrån: Skuldmaskinen

http://www.svt.se/svttext/tv/pages/659.html

Anonym sa...

Får man fråga vilken del av landet du bor? Nyfiken skulle vara lite intressant. Följt bloggen din i 5 år. Med spänning!

Farfar sa...

En skogen utanför Tingsryd:)