Leta i den här bloggen

torsdag 1 januari 2015

I trons namn

Jag blir så förbannad så jag spricker. Jag tänker på hur prästdjävlar och kungligheter i alla tider lyckades tuta sina folk att evigt liv baseras på att deras bekännelse sig till religionen. Den som ej så gör, tillhör de förtappade själarna och ska efter döden förpassas till helvetet. Men de som, i sitt anletes svett, tjänar för prästerskapet och genom sitt slit betalar parasiternas arvode, ska få ett evigt liv. Öh, givetvis efter döden, vad annat:


Gå till edra arbeten,
slit för att erhålla edra förslavningsmedel,
från vaggan till graven,

lyss till Statens tjänare,
skaffa snarast alla de ting som eder nästa redan äger,
trots att ni egentligen inte så behöver,

rösta på edra förtryckare,
i demokratins heliga namn,
trots att ni inte ids förstå.

Amen!

Detta gällde för länge sedan och vad gäller idag? Vad är det som skiljer mot vad dagens prästerskap (politikerna) avger? Det eviga livets löfte är utbytt mot pensionen, tryggheten, de framtida semestertripperna, den nya bilen och mer pengar på kontot.

Pengar, pengar, pengar. Vår dyrkan av det dagens prästerskap tvingar oss att dyrka har ingen gräns. Det blev upplopp i Shanghai häromdagen med trettiofem dödsoffer som följd, när någon slängde ut falska pengar från en lastbil. Jesus släng dig i väggen!

När man tänker efter har dock alla folk kunna styras med hjälp av den religion deras samhällen har bekänt sig till. Löften om den framtida lyckan och det eviga livet har i alla tider hägrat framför folkets näsor som bananer framför babianer. Från Babylon, Faraoner, Kristendom, Hinduism, Islam, Maya med många, många flera.

Nej boy,s och vänner, det är snart tid att dra till skogs. Det kliar i röven efter alla år av stillatigande, stillasittande, meningslöst låtsasarbete. Tänk att man så sent ska vakna, men bättre sent än aldrig. Det finns ännu gott om övergivna torp i skogarna!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vad är detta för märklig historieförfalskning, eller vad är länge sedan? Om du bara talar om 1900-tal, samma århundrade då religionen successivt minskade i betydelse kan jag hålla med, men då blir det ju helt irrelevant.

Konsumismen tog väl fart på allvar efter krigen i Europa. Sedan dessa har de allra flesta Européer fått det bättre. I Europa är det väl bara den gamla överklassen som tydligt fått sin position försämrad under den här perioden.

Farfar sa...

Jag ska be att få hänvisa till ännu en historieförfalskare:

http://www.paulcraigroberts.org/2014/12/29/outlook-new-year-paul-craig-roberts-2/

Anonym sa...

Det var en märklig referens. Inget om religion eller något annat som stöder din tes om religionens koppling till konsumism.

Det som han skriver om är att delar av makten i USA behöver en yttre fiende, precis som delar av makten i Ryssland (den del som har all politisk makt) behöver en yttre fiende. Där hittar de snabbt varandra.

bergfalken sa...

Firar ni Jul ?

Farfar sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Tjena.

Jag ser att du fått besöka av förnekare på bloggen. En sådan där som inte vill eller begriper se hur orättvisor har skapats eller skapas. För det mesta är dom moderatungar, bortskämda som fan och har alltid fått det dom pekat på av sin bukstinna farsa som sitter och spelar Allan på nått litet sketet bankkontor i någon håla.
De vill helst fortsätta att åka räkmacka på oljevågen ett tag till. Man kan bara hoppas dom får slaksida och trillar i plurret när skiten träffar fläkten...

På tal om kli i röva.. Vilken jäkla tur man hade som snubbla över torpet när man gjorde. Nu gäller det att förbereda sig.

Tjing :)

Mvh; Berra

Farfar sa...

Önskar jag orkade diskutera med idioterna men det går bara inte när insikten är noll. Tack för tipset om Sture Dahlström. Jag har läst ett par av dem. När Sture skriver är det rakt på sak och inga krusiduller. Ska köpa några till:)