Leta i den här bloggen

torsdag 26 juni 2014

Petrodollarns död

Jaha, bara att konstatera, vi lever i en spännande tid. Det ekonomiska världskriget pågår för fullt. Det senaste draget i det stora schackspelet är att Kina och Ryssland nu gjort upp att betalningen ska ske i ländernas respektive valutor. Jag trodde att så redan skett, men.... Nu har emellertid Rysslands och Kinas centralbanker undertecknat detta avtal:

http://www.zerohedge.com/news/2014-06-26/gazprom-ready-drop-dollar-settle-china-contracts-yuan-or-rubles

Bankmaffians krigshetsande har hittills inte fått Putin att reagera nämnvärt, även om det säkert kliat i fingrarna mer än en gång. Den i Jordanien USA-tränade gerillan ISIS bravader är väl det senaste försöket att få igång Syrienkonflikten igen. Skulle väl passa USA bra. ISIS kan ju av diffusa religiösa skäl kriga i både Syrien, Iran, Irak. Krig vill USA ha till nästan varje pris. Att förinta Ryssland skulle smaka det! Wolfowitz- doctrinen ligger väl inte Brzezinski,s långt efter. Men sen har de Kina. Kina och Ryssland? Huga, bäva Jordens folk!

Att krigshetsen beror på jakten efter billig olja är väl inget nytt. De sista dropparna ska kramas ut ur Jordens innanmäte och driva vårt kriminella penningsystem ett tag till. Den Kaspiska myten är emellertid inte så svåra att kolla upp:

http://www.fromthewilderness.com/free/ww3/102302_campbell.html

Oljan skulle kunnat användas till något vettigt men våra maniska ledare hoppas på att något under ska uppenbara sig så att evig tillväxt blir en möjlighet och inte den matematiska utopi som gäller idag. Eller? Vad vet jag om hur psykopater tänker?

Snart är det hur som dags att rösta. Valstugorna är inte ens nedmonterade sedan EU-valet. Vi väljare ska åter igen luras att" göra vår plikt" och rösta på de självutnämnda ledarna ännu en gång. Rättfärdiga orimligheterna ännu ett varv.

Jag ska ta vägen förbi stugorna en dag och diskutera tillväxt.

Inga kommentarer: